Yasağı üçüncü kez aşma çabasındayız

Güncelleme Tarihi:

Yasağı üçüncü kez aşma çabasındayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2021 00:36

Sarı-lacivertliler, geçmişte kulübün formasını giyen ancak alacakları ödenmediği için FIFA’ya giden oyuncuların dosyaları ile uğraşıyor. Başkan Fatih Mert, “Çözmeye çalışıyoruz. Yüzde yüz çözeriz diye bir şey söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Süper Ligin 19. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda pazartesi günü oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken, yönetim de transfer yasağını kaldırıp, tahtayı açabilmek için mücadele ediyor. Geçmişte sarı-lacivertli formayı giyen ancak alacakları ödenmediği için FIFA’ya giden oyunculardan, öncelikle Szukala ile Sadaev’in dosyaları yönetimi uğraştırıyor. Başkan Fatih Mert, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çözmeye çalışıyoruz. Yüzde yüz çözeriz diye bir şey söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.
Mert, Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı 16 yabancı kontenjanının kendilerini rahatlattığını ifade ederek, şunları söyledi:

Yasağı üçüncü kez aşma çabasındayız


“Biz, sezon başında federasyona verdiğimiz oyuncu listesinde, Ante Kulusiç’i kadroya yazamamıştık. Beşiktaş kulübü bu konuyu kulüpler birliği toplantısında gündeme getirmişti. 10’a yakın kulüpte böyle listeye yazılmayan oyuncular vardı. Böyle bir öneri yeniden gündeme gelince diğer kulüplerde kabul etti. 14 olan kadrodaki yabancı oyuncu sayısı 2 artmış oldu. Kadroya yazılamayan futbolculara, sözleşmeleri gereği paraları ödeniyordu. En azında takımlar artık 2 oyuncu daha yazabilecek. Yoğun bir maç trafiği var. Bize göre iyi oldu.”

İNSANLAR BU NEDİR DİYE SORUYOR

Kulüpteki transfer yasağı ile ilgili de bilgi veren Mert, şöyle konuştu:
“Biz, üçüncü transfer yasağı ile karşı karşıyayız. İnsanlar bize, (Bu nedir) diye soruyor. Bu nedir diye bir şey yok. Buraya bir para katkısı olmadığı için biz kulübü yaşatmakta ciddi zorluklar çekiyoruz. Hepsi geçmişten gelen dosyalar. Bizim kendi dönemimize ait 1 tane ödenmeyen veya sorun olan futbolcumuz yok. FIFA’da dosyamız yok. Maalesef, bunlarla uğraşıyoruz. Çözmek için kaynak arayışındayız. Bir aşamaya getirdik. Avukatlarla görüşmeler devam ediyor. Belli bir noktaya geldik. Fenerbahçe maçına yetişmez ama, Kasımpaşa karşılaşmasına inşallah çözeriz diye umut ediyorum. Yüzde yüz çözeriz diye de bir şey diyemiyorum. Çözmek için elimizden gelen bütün imkanları kullanıyoruz.”

ÜSTTEKİLERLE İLE FARK AÇILMAMALI

Bu haftaki rakipleri Fenerbahçe ile ilgili de konuşan Mert, “Fenerbahçe, şampiyonluğun güçlü adaylarından biri. Ligin kadro olarak en güçlü ekiplerinden. İyi bir tempo ve seri yakaladılar. Kupada da turu geçtiler. Bizimde, bulunduğumuz yer itibarıyla puan veya puanlara ihtiyacımız var. Çünkü üst tarafla aramızın açılmaması lazım. O yüzden muhakkak puan almamız gerekiyor. Takımımız o yönde hazırlanıyor. İnşallah deplasmandaki bu zorlu mücadeleden puan ve puanlar alırız” diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu oy çokluğu ile Ankaragücü’ne, Medipol Başakşehir maçında, localara usulsüz şekilde seyirci alınmasından ötürü, 100 bin lira ceza verdi.

 

Haberin Devamı

MATTHİAS FANİMO GÜNDEMDE

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün de içinde olduğu 3 Türk kulübünün, FK Saraybosna’nın forvet oyuncusu Matthias Fanimo ile ilgilendiği iddia edildi.
Süper Lig ekipleri; Kayserispor, BB Erzurumspor ve Ankaragücü, 26 yaşındaki futbolcu için Bosna Hersek ekibi FK Saraybosna ekibi yöneticileri ile temasa geçti. 3 kulübün de İngiliz oyuncuyu satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği öğrenildi. Matthias Fanimo, İngiltere U-16, U-17 ve U-18 milli takımlarında da forma giydi. West Ham United’ta da görev yapan Matthias Fanimo, FK Saraybosna’da bu sezon toplam 23 maçta forma giydi ve 8 gol atıp 1 de asist yaptı.

 

HALTERCİLERE MİLLİ DAVET

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları için kota mücadelesine devam eden Kadın Milli Halter Takımı’na, MKE Ankaragücü’den Nuray Levent ve Melisa Güneş de çağrıldı.
Ankaragücü Halter Takımı Antrenörü Ertan Mert, sporcularının milli takımda mücadele etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu aktarıp, “Ankaragücü’müzü en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Bizlere her türlü desteği sağlayan başkanımız Fatih Mert ve yönetim kurulumuza, bizi her yarışmada destekleyen Ankaragücü taraftarına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!