Yasa bir an önce gündeme gelmeli

Güncelleme Tarihi:

Yasa bir an önce gündeme gelmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2020 00:10

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) 61’inci Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Genel Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başkanlığında, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Konuşmasına, pandemi nedeniyle belediye gelirlerinde yaşanan sıkıntıyı vurgulayarak başlayan Başkan Yaşar, şunları söyledi: “Ülkemiz ve dünya bu virüs dolayısıyla hem sosyal yaşam açısından hem ekonomik açıdan çok sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Belediyelerimiz asli görevlerinin dışında vatandaşların sıkıntılarını giderebilmek için farklı görevler de üstlenmek durumunda kaldı. Ekonomik olarak da hem devletten gelen gelirleri hem de belediye olarak topladığı harçlar ve belediyenin kendi gelirleri düştü. Kira gelirlerini alamaz duruma geldik. Zaten 2014 yılından beri meclisimizde bütün grupların kabul ettiği Belediye Gelir Yasası tüm çabalarımıza rağmen bir türlü düzenlenerek hayata geçirilemedi. Bilhassa küçük belediyelerimiz geliri ile giderini maalesef denkleştiremiyor. Çoğunun sigortaya, maliyeye, İller Bankası’na ciddi borçları var. Buna rağmen başkan arkadaşlarımız görevlerini, kentte yaşayan insanlarını düşünerek fazlasıyla yapmaya çalıştı. Bu yasa bir an önce gündeme gelmelidir.”

Yasa bir an önce gündeme gelmeli

Toplantıda, birliğin 2019 yılı faaliyet raporu ve gelir-gider kesin hesap cetveli oy birliğiyle kabul edilirken, 2020 yılı çalışma planı da karara bağlandı. Yeni üyelik taleplerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 172 mevcut üyesi bulunan İABB, 19 yeni üye ile 191 üye sayısına ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!