Yarış mutlaka olmalı

Güncelleme Tarihi:

Yarış mutlaka olmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 09:27

Tecrübeli teknik adam, “Bunun içinde biz de varız. Belki de bizim için en kolay şey ‘düşme olmasın’ demekti. O zaman biz de bu ligin heyecanını alamazdık. Bu mücadele futbolu güzelleştiriyor. Bu yarış mutlaka olmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ve 12 Haziran’da tekrar başlayacak olan futbolun, hayatın normalleşmesi sürecinde insanlar üzerinde olumlu etki yapacağını söyledi.
Hamzaoğlu, salgın sürecinde insanların futbolu özlediğini belirtip, şöyle konuştu:
“Tedbirleri hiçbir zaman elden bırakmamak gerekiyor. Herkes buna alışmaya çalışacak. Futbol hayatımızın olmazsa olmazı. Hayatın normale dönmesi açısından futbol çok önemli bir etken. Futbol oynandığında insanlar hayata daha çabuk adapte oluyor. Sağlık her şeyden önemli. Süreç iyi gitmeseydi ben de oynanmasından yana olmazdım. Şu anda her şey iyiye gidiyor. Bu yüzden ligin oynanmasında bir sakınca yok. Federasyon çok doğru bir tarihte ligleri başlatma kararı aldı. Salgının ilk günlerinde şartlar uygun olunca liglerin başlamasını istemiştim. Bugün baktığımızda federasyonun belirlediği 12 Haziran, gayet doğru bir tarih. Olası bir aksi durumda en azından 2 haftalık daha öteleme şansımız vardı. Şu anda öyle bir şeye de ihtiyaç görünmüyor. Her şey şimdilik yolunda gidiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de bir aksilik olmaz ve ligler 12 Haziran’da başlar.”

FARKLI YAKLAŞIM ADALETLİ OLMAZDI

Hamzaoğlu, bazı kulüplerin bu sezon küme düşmenin kaldırılması istediğinin federasyon tarafından reddedilmesini doğru bir karar olarak değerlendirdi.
Ligin 20 takımla oynanma fikrinin bugünün kararı olmaması gerektiğini savunan Hamzaoğlu, “Bence alınan karar doğru. Ligin 20 takımla oynanması kararı alınacaksa da sezon sonu da yapılabilir. Şu anda salgın sürecinde düşme kaldırılsaydı çok adaletli olmazdı. Şampiyonluk varsa küme düşme de olacak. Bunun içinde biz de varız, belki de bizim için en kolay şey ‘düşme olmasın’ demekti. O zaman biz de bu ligin heyecanını alamazdık. Bu mücadele futbolu güzelleştiriyor. Bu yarış mutlaka olmalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!