Yargıtay Ahlatlıbel’e taşındı

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay Ahlatlıbel’e taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 22:30

Kızılay’daki tarihi ana binası dahil bazıları kiralık altı ayrı binada hizmet veren Yargıtay, tüm birimlerin bir araya toplandığı Ahlatlıbel’deki yeni hizmet binasına taşındı.

Haberin Devamı

Yargıtay’ın yeni hizmet binasının açılışı ile 2021-2022 adli yıl açılış töreni, 1 Eylül’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Yeni yerleşke, başkanlık binası, ceza ve hukuk daireleri blokları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da ayrı bir blok olarak yer aldığı 10 bloktan oluşuyor. Yargıtay’a vatandaşların kolay ulaşımı için Ulus’tan her yarım saatte bir 117-1 ve 117-2 hat numaralı EGO seferi) konulurken, Yargıtay Kavşağı da araç trafiğine açıldı. Yeni binayı basın mensuplarına gezdiren Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yeni binayla ilgili şu bilgileri verdi:

Yargıtay Ahlatlıbel’e taşındı


TAŞINMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

“Yeni hizmet binasının temeli 6 Mart 2018’de atıldı. İnşaatın tamamlanmasının ardından geçen temmuz ayında başlayan taşınma işlemleri tamamlandı. Uzun süreden bu yana bazıları kiralık altı ayrı binada hizmet veren Yargıtay artık tek yerleşkede hizmet verecek. Binanın dekorasyonu için 14 kişilik biri komisyon kuruldu. Atatürk resimlerinden, mobilyalara ve döşeme renklerine kadar bu komisyon karar verdi.

422 BİN METREKARE ALANA SAHİP

Ahlatlıbel’deki yeni yerleşke toplam 422 bin metrekare kapalı alanda inşa edildi. Yeni binada 24 daire başkanı, 309 üye odası, 48 kıdemli tetkik hakimi odası, 744 tetkik hakimi odası, her dairede ikişer olmak üzere 48 müzakere salonu, 26 duruşma salonu, 40 toplantı salonu, 133 arşiv, 215 depo ve 85 asansör yer alıyor. Binada, sosyal tesisler, spor salonu ve bir poliklinik bulunuyor. Konferans salonuna ise yeni bina yapımı sürecinde büyük hizmetleri olan onursal Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in adı verildi.”

Yargıtay Ahlatlıbel’e taşındı


GÜVERCİN YUVASI BOZULMADI

Yargıtay binasının ön büro giriş katındaki tavan arasına inşaat sırasında yuva yapan güvercinin yuvasının olduğu bölüm kapatılmadı. Beş yavrusu olan güvercinin yavrularını büyütüp uçurarak, götürmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!