Yaptığımız planların karşılığını alamadık

Güncelleme Tarihi:

Yaptığımız planların karşılığını alamadık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 01:21

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Gaziantep’teki oyun gelecek maçlarda bize fayda olarak, yakıt olarak geri dönecektir. O yüzden bu müsabakaya olumlu bakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Süper Ligde küme düşme hattının içinde olan Ankaragücü, üç aylık aranın ardından çıktığı 27. hafta müsabakasında, Gaziantep FK ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İlk yarıyı geride kapatan sarı-lacivertlilere, bir puanı getiren golü Scairone attı.
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, kendileri için her puanın önemli olduğunu vurguladı.
Kazanmak için plan yaptıklarını belirten Akçay, şöyle konuştu:
“Kazanabilirdik ama maalesef olmadı. Karşılaşma boyunca risk alarak oyunu forse ettik. Oyunun genelinde dokunuşlarımız fayda etmedi. O yüzden biz bir puan aldık. Gaziantep FK gibi çok iyi bir takımdan deplasmanda puan almak önemliydi. Lig boyunun kısaldığı bu dönemde bir puan bizim için çok önemliydi. Özellikle ikinci yarıdaki oyun bizim için kaliteliydi. Bu oyun gelecek maçlarda bize fayda olarak, yakıt olarak geri dönecektir. O yüzden bu maça olumlu bakıyorum.”

HER ŞEYİ YAPTIK ÇOK GOL KAÇARDIK

Ankaragücü’nün savunma oyuncularından Cebrail Karayel, taraftara 3 puan hediye etmek istediklerini ama maçtan 1 puanla ayrıldıklarını belirtip, “Çok gol kaçırdığımızı düşünüyorum. Bir takımın galip gelmesi için her şey yapıldı bugün. Futbol şansı sanırım yanımızda değildi. O yüzden 1-1’lik skorla ayrılıyoruz. Deplasmanda 1 puan yine de iyidir. Önümüzdeki hafta zor bir maç var. Taraftarlarımızdan yoksunuz ama 3 puanı almak istiyoruz” diye konuştu.
Takımına beraberliği getiren golü atan Oscar Scarione, “Biz, Antep’e 3 puan için gelmiştik. 3 puan için de gerekli mücadeleyi yaptığımıza inanıyorum. Maçın büyük bir bölümüne hakimdik. Sahada pozitif ve doğru şeyler yaptık. Fakat beraberlikten sonra bir türlü ikinci golü, galibiyet golünü bulamadık. O yüzden bir puanla ayrılıyoruz. Önümüzdeki maçlar için iyi diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

SONUNA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Gaziantep FK maçı sonrasında mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Ankaragücü’nün geriye düşmesine rağmen galibiyeti kaçıran taraf olduğu maçtan sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıkama yapan Fatih Mert, “Hiç bir şey bitmedi. Sonuna kadar mücadeleye devam” ifadesini kullandı.

İKİNCİ YARI KONTROL RAKİPTEYDİ

Gaziantep FK’nin Teknik Direktörü Marius Sumudica ise istedikleri performansı sahaya yansıtamadıklarını söyledi.
Sumudica, takımının henüz hazır olmadığını dile getirip şöyle konuştu:
“Bu maçta bir puan kazandık. Mücadelenin ilk yarısını biz domine ettik ancak ikinci yarı kontrol rakipteydi. Bir puan kazandık ve 33 puana yükseldik. Alınacak her puan kıymetli ve önemli. Bu ligde her maç ayrı bir zorluk derecesinde oynanıyor. Çok farklı bir ortamda futbol oynuyoruz. Oyuncular da ben de bu ortama alışamadık. Maçlarda her şey olabiliyor. İki ya da üç puan daha alırsak, ligde kalırız diye düşünüyorum. O yüzden önümüzdeki maçlara odaklanıp, bu puanları toplamak istiyoruz. Sonrasında da gelecek yılın planını yapmaya başlamak istiyoruz. Bu maçta iyi futbol, yani istediğimiz gibi oynamadık. Benim amacım her zaman iyi futbol oynatmak ve bu sorunu çözeceğimizi düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!