Yağış nedeniyle duvar çöktü

Güncelleme Tarihi:

Yağış nedeniyle duvar çöktü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2020 00:22

Ankara'da öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle istinat duvarı çökerken, 1 kişi hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Keçiören’de yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Araçlar, suyla kaplanan alanlarda güçlükle ilerledi. Aşağı Eğlence Mahallesi Giresun Caddesi´nde birçok iş yerini su bastı. Su baskınları yaşanan iş yerlerinin sahipleri, itfaiyeden yardım istedi. Gelen itfaiye ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı. Bazı vatandaşlar da kendi imkânlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Aynı mahalledeki yokuşta kurulan semt pazarı da suyla doldu. Sokak içindeki rögardan taşan su nedeniyle pazar esnafı zor anlar yaşadı. Pazarcılar, tezgahta bulunan sebze ve meyvelerin zarar görmemesi için uğraş verdi. Aynı mahallede, Mehterler Sokak'ta bulunan üçer katlı iki binanın arasındaki bölge de suyla kaplandı. Binalardan birisinin bodrum katındaki evi de su bastı. Evi su altında kalan aile, eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada binanın bahçesindeki istinat duvarı çöktü. Eşyaları kurtarmaya çalışanlardan Orhan Yurtoğlu hafif yaralandı. Yurtoğlu, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Yağış nedeniyle duvar çöktü


SAATTE 37 KG

Haberin Devamı

ABB’den yapılan açıklamada, yer yer saatte metrekare başına 37 kg yağış düştüğü belirtildi. ASKİ, Ankara İtfaiyesi, Kent Estetiği Dairesi, Fen İşleri Dairesi, Çevre Koruma Dairesi ve ANFA ekipleri olmak üzere toplam 485 araç, bin 77 personelle yağışın yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Belediyemize Başkent 153 hattından ve Başkent Mobil uygulamasından ulaşan ev/iş yeri su baskınları dahil tüm sorun ve talepler ile tek tek ilgilenilmektedir. Yağış olmayan yerlerde de Büyükşehir Belediyesi’nin önlemleri 24 saat esasına göre devam etmektedir” denildi.

Yağış nedeniyle duvar çöktü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!