Yabancı temsilcilerden Ankara’ya övgü

Güncelleme Tarihi:

Yabancı temsilcilerden Ankara’ya övgü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 16:27

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Dünya İdari Kentler Birliği’nin (WACA) 1. Yönetim Kurulu Toplantısı için Ankara’ya gelen üye ülke temsilcileri, Başkent’in tarihi ve turistik mekânlarını da gezdi.

Haberin Devamı

Ankara turu yapan temsilciler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Hamamönü, Hacı Bayram ve Dikmen Vadisi’ne gittiler, 30 Ağustos Zafer Parkı’nda bisiklete bindiler. WACA Genel Sekreteri Lee Yong-il, “Başkent’e gelmekten onur duyuyorum. Ankara’nın, Anadolu’nun merkezi olduğunu ve tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış olduğunun bilinciyle geldim” dedi. İslamabad Belediye Başkanı Sheikh Ansar Aziz ise “Ankara’da daha önce hiç görmediğimiz yerler gördük. Ankara’yı tarihi ve kültürel açıdan çok beğendik. Bu şehir ciddi bir kültür ve tarih yoğunluğuna sahip” değerlendirmesinde bulundu.

GLUTENSİZ BÜFELER

Halk Ekmek tarafından, çölyak hastalarına özel glutensiz ekmek, makarna, kurabiye ve çubuk kraker gibi ürünlerin satışa sunulacağı büfeler açılacak. Farklı firmaların glutensiz ürünlerine de yer verilecek büfelerin ilki, Kızılay’da Mithatpaşa ve Sakarya caddelerinin kesiştiği noktada açılacak. Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz, ikinci glutensiz halk ekmek büfesini Ulus’ta açmayı planladıklarını söyledi. Yılmaz ayrıca, firma olarak 2016 yılından itibaren ekmeğe zam yapmadıklarını, orta ve uzun vadede de zam yapmayı düşünmediklerini aktardı.

Yabancı temsilcilerden Ankara’ya övgü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!