Ya tamam ya devam

Güncelleme Tarihi:

Ya tamam ya devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2021 23:46

32 puanla 20. basamakta bulunan kırmızı-siyahlılar, kazanırsa üst gruptaki takımlarla puan farkını azaltma şansı bulacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.30’da başlayacak maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 37. hafta açılış maçında bugün Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Eryaman Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.
Ligde kümede kalma mücadelesi veren başkent temsilcisi, son 4 haftadır galip gelemiyor. Özellikle son dakikalarda yediği gollerle puanlar kaybeden Gençlerbirliği, 32 puanla 20. sırada yer alıyor.
Düşme hattının bir basamak yukarısıyla arasında 3 puan fark olan kırmızı-siyahlılar, haftayı galibiyetle kapatarak kümede kalma umutlarını arttırmak istiyor.
Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde aldığı galibiyetlerle alt sıralardan kurtulan ve son 7 maçının 6’sını kaybetmeyen Çaykur Rizespor ise 42 puanla 11. durumda bulunuyor.
Sezonun ilk yarısında iki takım arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona ermişti.

SON 10 MAÇTA 5-3 GERİDELER

Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, bugüne kadar 37 resmi maçta karşılaştı. Kırmızı-siyahlılar, 17 kez galip gelirken, 11 kez de sahadan yenik ayrıldı. 9 maçta da berabere tamamlandı. İki takım arasında oynanan son 10 maçta ise ibre konuk takımdan yana. Yeşil-mavililer 5 kez kazanma başarısı gösterirken, bunların üçünü Ankara’da oynadığı maçlarda elde etti.
Gençlerbirliği’nde kritik maçta 4 oyuncu forma giyemeyecek. Sakatlıkları ve izolasyon süreçleri devam eden; Nordfeld, Sefa, Ömürcan, Ayite ve Arda, takımdaki yerlerini alamayacak. Cezasını tamamlayan Johansson, tekrar 11’e dönecek. Uzun zamandır sakatlığı nedeni ile takımdan ayrı kalan, son Kayseri deplasmanına götürülen Toure’nin ise maç eksiği nedeni ile 11’de başlama ihtimali düşük görünüyor.
Konuk takımda ise geçen sezonu Gençlerbirliği’nde geçiren Baiano, kart cezası nedeni ile forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Boldrin, Abdullah, Doğan, Zafer ve Meriah da kafileye dahil edilmedi.
Maç öncesinde, Gençlerbirliği’nde Motta 5, Candeias ve Stancu 4’er golle öne çıkan isimler. Çaykur Rizespor da ise Skoda 9, Remy 7 golle dikkati çekiyor.

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

UBEYD
JOHANSSON
DİEGO
H.İBRAHİM
POLOMAT
CANDEİAS
MOTTA
SONER
MURAT
STANCU
LİMA

Teknik Direktör: Özcan Bizati

Ç.Rizespor:

Haberin Devamı

TARIK
MOROZIUK
TALBI
SELİM
İSMAİL
MICHALAK
DAMJAN
FERNANDO
SAMUDIO
SABO
REMY

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Stat: Eryaman
Saat: 20.30
Hakem: Bahattin Şimşek
Yayın: Bein Sports

ALT YAPIYA 2 YABANCI

Gençlerbirliği, altyapı için 2 yabancı oyuncu ile anlaştı. Kırmızı-siyahlılar, 16 yaşındaki Gineli futbolcular, Sekouba Camara ve Ousmane Diaby ile sözleşme imzaladı. Camara forvet, Diaby ise kanat olarak görev yapıyor. İki genç oyuncunun kulübe kazandırılmasında, geçmiş dönemlerde kırmızı-siyahlı formayı giyen Souleymane Yolua’nın aracılık ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!