Ya tamam ya devam

Güncelleme Tarihi:

Ya tamam ya devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2019 09:36

Başkent’in, futbol ve basketboldaki iki temsilcisi kritik maçlar oynayacak. Osmanlıspor, ilk maçta 2-0 yenildiği Gazişehir Gaziantepspor ile Birinci Futbol Ligi play-off yarı final rövanşına çıkacak. Türk Telekom ise Basketbol Süper Ligi çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe Beko’yu konuk edecek.

Haberin Devamı

Futbolda Osmanlıspor, basketbolda ise Türk Telekom, bugün, sezondaki ya tamam ya devam niteliğindeki maçlara çıkacak. Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde sezonu 4. sırada bitiren ve play-off’a kalan Osmanlıspor, yarı final rövanş maçında bugün Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak. Daha önce Yenikent Osmanlı Stadı’nda oynanacağı belirtilen karşılaşma, Eryaman Stadı’na alındı. Saat 21.00’de başlayacak müsabakayı, Hüseyin Göçek yönetecek. Gaziantep’te oynanan ilk maçı, Gazişehir Gaziantep 2-0 kazandı. Süper Lige yükselecek üçüncü takım olma hedefini gerçekleştirmek isteyen Osmanlıspor’un finale adını yazdırabilmesi için rakibini 3 farklı yenmesi gerekiyor. Müsabaka, ev sahibi takımın 2-0’lık galibiyeti ile tamamlanırsa, uzatmaya gidilecek. Normal sezonda oynanan iki maçı, deplasman takımları kazanma başarısı gösterirken, play-off turunda Gazişehir Gaziantep ibreyi kendi lehine çevirdi.

Haberin Devamı

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, ilk maçta özellikle ilk yarıda iyi oynayamadıklarını ancak bugün kendi sahalarındaki müsabakada farklı takım olacaklarını belirtip, şunları söyledi:
“İlk maç sonucuna göre avantaj rakipte gibi duruyor. Ancak futbolda bu tür skorların altından kalkan birçok takım oldu. Yakın zamanda da bunu gördük. Biz de bu skorun altından kalkmaya çalışacağız. Gaziantep’e, ikinci yarı iyi gibiydik ama skor üretemedik. Kendi sahamızda bu eksiğimizi giderip, skor bulmayı hedefliyoruz. Rakip takım kaliteli oyunculardan kurulu ve topla iyi oynuyor. Biz kendi silahlarımızı etkin hale getirmeliyiz. Bugünkü maçta bireysel hata yapmamak çok önemli.”
Osmanlıspor, ligin ikinci yarısında Yenikent Osmanlı Stadı’nda oynadığı maçlarda büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, Eryaman Stadı’nda oynadığı tek maçta, Süper Lige yükselme başarısı gösteren Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi.

SERİYİ EŞİTLEME HEDEFİNDE

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin tek Başkent temsilcisi Türk Telekom, play-off çeyrek final rövanşında bugün Fenerbahçe Beko ile Ankara Spor Salonu’nda karşılaşacak. Mücadele saat 17.30’da başlayacak.
İstanbul’da oynanan ilk maçı Türk Telekom, üç periyot önde götürmesine ve bir ara farkı 20 sayılara kadar çıkarmasına rağmen, 82-72 kaybetti. Mavi-beyazlılar, bugün kendi evinde kazanıp, seriyi eşitlemeyi hedefliyor. İki takım bu sezon toplamda üç kez karşı karşıya gelirken, tüm maçları Fenerbahçe Beko kazandı. Bugünkü müsabakayı Türk Telekom’un kazanması halinde, seri eşitlenecek. Yarı finale yükselecek takımı belirleyecek üçüncü maç, 29 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak.
Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, ilk maçın son periyodunda Fenerbahçe Beko’nun tecrübesine yenildiklerini belirtip, bugünkü maçta daha iyi motivasyonla mücadele etmeye çalışacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!