Verdiğimiz sözü yerine getirelim

Güncelleme Tarihi:

Verdiğimiz sözü yerine getirelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2020 11:06

Keçiören’de koronavirüs denetimlerine katılan Ankara Valisi Vasip Şahin, “Pandeminin ilk döneminde her birimiz ‘Kısıtlamalar kalksın her türlü tedbiri alırız, kurala riayet ederiz ve üzerimize düşeni yaparız’ sözünü vermiştik. Bugün o sözün yerine getirilme zamanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Vasip Şahin, koronavirüsle mücadele kapsamında, Keçiören'de iş yerleri ve pazar alanlarında alınan tedbirleri denetledi. Vali Şahin, Etlik Mahallesi’nde taksi durağı, market, halk otobüsü ve camide alınan COVID-19 tedbirlerini inceledi. Esnaftan iş yerlerinde uyguladıkları COVID-19 tedbirlerine ilişkin bilgi alan Şahin, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Verdiğimiz sözü yerine getirelim

YAPACAKLARIMIZ BASİT

Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ sloganıyla 81 ilde eş zamanlı koronavirüs denetimi yapıldığını söyledi.
Denetimlerin market, pazar yeri, berber, taksi durağı gibi insanların toplu olarak bulunduğu tüm yaşam alanlarında gerçekleştirildiğini belirten Şahin, "Pandeminin ilk döneminde kısıtlamalar uygulandığında her birimiz fert olarak ya da işletme sahibi olarak 'Kısıtlamalar kalksın her türlü tedbiri alırız, kurala riayet ederiz ve pandeminin minimize edilmesi noktasında üzerimize düşeni yaparız' sözünü zımnen topluma vermiştik. Bugün o sözün yerine getirilme zamanıdır. Yapacaklarımız basit, hepimizin uygulayabileceği bir şey”" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ DAVRANALIM

Pandemiyle mücadelede bilinçli olmanın önemine işaret eden Şahin, COVID-19'dan korunmak için temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. Bu süreçte taziye, düğün gibi toplumsal vazifelerin ertelenmesi ya da bu tür organizasyonlarda tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Şahin, Ankara özelinde tüm vatandaşlardan biraz daha duyarlı ve sabırlı olmalarını istedi.

‘TMM’ YAZILI TİŞÖRT DAĞITTI

ŞAHİN, sokaktaki çocuklara üzerinde temizlik, maske ve mesafe kelimelerinin baş harflerinden oluşan ‘TMM’ yazılı tişörtler hediye etti. Polis, jandarma, zabıta, tarım ve orman ile sağlık müdürlüğü ekipleri de vatandaşların maske ve fiziki mesafe kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti. Vali Şahin'e denetimleri sırasında Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!