Vatandaş ne istiyor

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş ne istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2022 16:46

Ankaralılar yazdı, Burada Okur Yazar bu hafta ‘toplu taşımada yaşanan sorunları ve beklentileri’ gündemine aldı. İşte beş başlık...

Haberin Devamı

1) ÜCRETSİZ AKTARMA...

Okurumuz İzzet Onur Nazlıaka: “Adaletsizlikte eşitlik sağlanarak tüm metro ringleri ücretli hâle getirildi. Bu muamelenin bir an önce düzeltilerek tüm metro ring hatlarının ücretsiz yapılması herkesin talebi.”

2) EK SEFERLER KONULMALI

Okurumuz Umut Özkan: “Ankara’da toplu taşıma büyük çile. Yolcu kuyruğunun metrelerce uzadığı duraklar ve otobüs hatlarına(özellikle de akşamları Kızılay) öncelik verilerek, bir an önce ek seferler konulmalı.”

3) KAPALI DURAK YAPISIN

Okurumuz Mehmet Gürer: “Burası metronun ilk ve son durağı... İnsanların yağmur, kar altında üstü açık bir durakta beklemeleri yazık değil mi? Metronun Koru istasyonu çıkışına kapalı bir otobüs durağı yapılsın.”

4) KARŞIYAKA’YA GİTMEK

Okurumuz M. Volkan Güneri: “Toplu taşımayla Karşıyaka Mezarlığı’na gitmek çok zor. Tek ulaşım, metronun Hastane istasyonu ve Karşıyaka Mezarlığı otobüsü. Günde dört veya beş seferi var, vakit namazına denk gelmiyor.”

Haberin Devamı

5) HES KODU UYGULAMASI

Okurumuz Kudret Kaatsız: “Otobüsler sıkış tıkış. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) niçin toplu taşımada diğer şehirlerde olduğu gibi ‘HES kodu uygulaması’ zorunluluğunu getirmiyor?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!