Var mısın yok musun

Güncelleme Tarihi:

Var mısın yok musun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2020 10:38

Ankaragücü, kendisi ile aynı kaderi paylaşan Kayserispor ile hayati bir maça çıkıyor. Süper Lig'e tutunmaya çalışan sarı-lacivertliler, galip gelmeyi başarırsa, sadece üç puan değil, bundan sonraki süreç için, moral, motivasyon ve enerji anlamında çok önemli bir kazanç elde edecek.

Haberin Devamı

Süper Lig'in dibinde yer alan Ankaragücü ile HES Kablo Kayserispor, bugün Kayseri’de hayati değerde bir müsabakaya çıkıyor. Bu karşılaşma öncesinde, Ankaragücü 12 puanla 17, Kayserispor ise 10 puanla, 18. basamakta. FIFA kokartla hakemlerden Cüneyt Çakır’ın yöneteceği karşılaşma, BŞB Kadir Has Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan maç 1-1 bitmişti.
Ankaragücü’nde teknik adam değişikliğinin ardından bu zorlu müsabakada takımın başında, sarı-lacivertli ekibi sezona hazırlayan ve ilk üç maçta görev yapan Aykan Atik olacak. Cezasını tamamlayan Orgill, bu maçta takımındaki yerini alacak.

SON MAÇI KAZANAN ANKARAGÜCÜ OLDU

Ankaragücü’nü konuk olduğu son 5 Süper Lig maçında rakibi Kayserispor’a yenilirken, tek galibiyetini geçen sezon aldı. Sarı lacivertli ekip, lig tarihinde rakibine dış sahada üst üste iki galibiyet alamadı.
Kayserispor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü (1 beraberlik), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 12 karşılaşmada alabilmişti (2 beraberlik - 8 yenilgi)
Kayserispor, Süper Lig’de oynadığı son 7 maçın altısını en az üçer gol yiyerek kaybetti (toplam 26 gol) ve bu süreçte sadece Çaykur Rizespor’u mağlup edebildi (1-0)
Deplasmanda çıktığı son 7 Süper Lig maçını kazanamayan (2 beraberlik- 5 yenilgi) ve en az ikişer gol yiyen Ankaragücü (toplam 18 gol), bu süreçte topladığı iki puanı da son iki karşılaşmada aldı (Galatasaray - Antalyaspor)

Haberin Devamı

KİTSİOU SON 3 DEPLASMANIN YILDIZI

Bu sezon Süper Lig’de en az öne geçen iki takım Kayserispor ve Ankaragücü (5’er kez) Sarı kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda 239 dakika önde oynarken, Ankara temsilcisi sadece 147 dakika skor avantajına tutunabildi.
2019-20 Süper Lig sezonunda en fazla gol yiyen takım Kayserispor (45), en az gol atan iki takımdan biri ise Ankaragücü (15, Antalyaspor ile birlikte)
Bu sezon Kayserispor formasıyla Süper Lig’de en fazla gol atan oyuncu olan Pedro Henrique (5) bu gollerin 4’ünü iç saha maçlarında kaydetti.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son üç deplasman golünde de Stelios Kitsiou’nun doğrudan katkısı var (2 gol - 1 asist)
Ankaragücü forması giyen İlhan Parlak’ın Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takımdan biri Kayserispor (5, Gençlerbirliği ile birlikte) İlhan, sarı kırmızılı ekibe karşı deplasmanda çıktığı son 4 lig maçında da fileleri havalandırmayı başardı.
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, daha önce sarı kırmızılı ekipte görev yaptığı 2013/14 Süper Lig sezonunda çıktığı son 8 iç saha maçını kazanamadı, son üç karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

SCAİRONE İDMANDA

Ankaragücü’nde zorlu maç öncesinde cezalı oyuncu bulunmazken, hafif sakatlığı bulunan Orgill, son idmanda takımdan ayrı çalıştı. İttifak Holding Konyaspor maçında elmacık kemiğinden sakatlanan Oscar Scarione ise yüzüne maske takarak antrenmana katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!