Vali Topaca’dan ‘özel’ uyarı: Başka işlerde çalıştırmayın

Güncelleme Tarihi:

Vali Topaca’dan ‘özel’ uyarı: Başka işlerde çalıştırmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 16:29

Özel güvenlik personeli çalıştıran kamu ve özel kuruluşlara yönelik sıkı bir denetim uygulandığını kaydeden Vali Ercan Topaca buralara, “Özel güvenlikçileri başka işlerde çalıştırmayın” uyarısı yaptıklarını söyledi. Topaca, “Güvenlik yüzde 99 olmaz yüzde 100’dür. Ya vardır ya yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Çukurambar’daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı’ndaki patlamanın ardından Ankara’da özel güvenlik konusundaki denetimlerin artırıldığını kaydeden Ankara Valisi Ercan Topaca, kendilerine iletilen tedbirleri almayan şirket ve çalışanların lisanslarının iptal edileceğini vurguladı. Hürriyet Ankara bürosunu ziyaret eden Vali Topaca konuya ilişkin şunları söyledi:  “O olaydan sonra (Vergi dairesindeki patlama) Başkent’te özel güvenlik çalıştıran bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektör kuruluşlarını, AVM’leri, otellerin hepsini denetledik. Dedik ki; bakın bu olay bizim için uyarıdır. Özel güvenlikçileri başka işlerde çalıştırmayın. Etkin bir şekilde uyanık olsunlar. Kamera kayıtlarını mutlaka izleyin dedik. Şu an polisin koruduğu resmi kurum kadar özel güvenliğin de sorumluluk üstlendiği çok sayıda alan var. Özel güvenlik personelinin öncelikle kendi can güvenlikleri açısından bu tür sabotaj ve terör saldırılarına karşı çok dikkatli olması gerekiyor. Korumada alacakları basit tedbirler bir çok şeyi önleyecektir.

Haberin Devamı

Vali Topaca’dan ‘özel’ uyarı: Başka işlerde çalıştırmayın
UYMAYANIN LİSANSINI İPTAL EDECEĞİZ

Özel güvenlik teşkilatıyla ilgili daha dikkatli çalışılması, valiliklerin bunları denetlemesi, bu tür aksaklıklara sebebiyet verilmemesi ile ilgili Başbakanlık Genelgesi de çıktı. Valilik olarak Ankara’da etkin şekilde denetimleri yapıyoruz. Emniyette Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü var. Sürekli özel güvenlik elamanı çalıştıran, bulunması gereken iş yerlerinde çalışma şartlarını, çalışma şekillerini, gerekli hassasiyeti gösterip göstermediği konusunda denetimleri yapıyoruz. Tespit ettiğimiz aksaklıklar çerçevesinde şunu da yapacağız; gerekli uyarılardan sonra düzelmezse gerek özel güvenlik personelinin çalışma iznini iptal edeceğiz.

HERKESİN UYANIK OLMASI LAZIM

Aynı şekilde onları çalıştıran özel güvenlik şirketleri de gerekli hassasiyeti göstermezse onların da lisanslarını iptal etmek suretiyle bu alanda etkin denetimlerimiz devam ediyor. Güvenlik yüzde 99 olmaz yüzde 100’dür. Ya vardır ya yoktur. Güvenlik açıklarını azaltmadığımız sürece sürekli bu tür eylemlere hedef olabiliriz. Sadece polise, askere özel güvenliğe de düşmüyor. Vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmasını özellikle istirham ediyorum. Herkesin uyanık olması lazım. Vatandaş olarak gördüğünüz yanlış giden bir şey varsa, şüpheli durum, kişi, araç varsa çok zor değil 112’den hemen ihbar edebilirler. İnanılmaz katkılar yapar.”

Haberin Devamı

VATANDAŞTAN OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK

Vali Topaca, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile sınırlarda terör örgütlerine karşı alınan tedbirlere ilave olarak kentlerde de tedbirler alındığını vurguladı. Kentin beş ana girişinde 24 saat esasına göre asayiş uygulaması yapıldığını da hatırlatan Vali Topaca, “Kentte bir huzur ortamı olduğunu düşünüyorum. Kentimiz güvenli bir şehirdir. Polisimiz önemli noktalarda gece gündüz görünür bir vaziyette bulunuyor. Ankara Valisi olduktan sonra vatandaşların bu tür önlemlerle ilgili olumlu dönüşlerini aldık. ‘Bu tedbir fazladır’ gibi bir eleştiriyle de karşılaşmadık” dedi.

Vali Topaca’dan ‘özel’ uyarı: Başka işlerde çalıştırmayın

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca Hürriyet Ankara bürosunu ziyaret etti. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Ankara eki Haber Koordinatörü Deniz Gürel Vali Topaca’ya Hürriyet Ankara’nın yeni yayın dönemini anlattı.

BAKMADAN GEÇME!