Vadi’de dönüşüm başladı

Güncelleme Tarihi:

Vadi’de dönüşüm başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 09:54

Başkent’in göbeği Dikmen Vadisi’nde, yıllardır kazma vurulmadığı için atık toplayıcıların yerleştiği ve çöplüğe dönen 4. ve 5. Etap, yıkım çalışmalarıyla birlikte temizlenmeye başladı. Metruk binalar ve çadırlar yıkılırken, atık toplayıcılar da topladıkları plastik ve kâğıt atıklarla birlikte alanı boşaltıyorlar.

Haberin Devamı

 

 

Geçmişte gecekondu yıkım çalışmaları sırasında yaşanan eylem ve olaylarla gündeme gelen Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına da başladı. Nisan ayından beri etap etap devam eden çalışmalar kapsamında sıra, atık toplayıcıların mesken tutup derme-çatma çadırlar kurduğu demir köprünün sol tarafındaki alana geldi. Dün, sabah saatlerinde alana gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yıkım kararı bulunan ve mülk sahipleriyle anlaşmaya varılan gecekonduları yıktı. Çalışmalar sırasında, aynı alana kurulu çadırlar da kaldırıldı. Yıkılan binaların molozları ve çöpler, belediye kamyonlarıyla taşındı.

Haberin Devamı

POLİS VE ZABITA EŞLİK EDİYOR

Gün boyu devam eden çalışmalar sırasında yaşanabilecek eylem ya da olayları önlemek amacıyla yıkım ekiplerine, güvenlik güçleri de eşlik etti. Çevik kuvvet ekipleri ve zabıtalar yıkım çalışmalarının olduğu alanda geniş güvenlik önlemleri alırken, TOMA’lı ekipler de Vadi’nin üst kısmında bekledi. Güvenlik birimleri, çalışmalar sırasında hiçbir eylem ya da olay yaşanmadığını bildirdi.

ATIK TOPLAYICILAR TAŞINIYOR

Yıllardır yaşadıkları gecekonduları ve çadırları yıkılan atık toplayıcılar ise alanı boşaltmaya başladı. Geri dönüşüm için topladıkları ve vadiye kurdukları depolama alanlarında biriktirdikleri plastik ve kağıt atıkları kamyonetlerle taşıyan atık toplayıcılar, kullanılabilecek durumdaki eşyalarını da araçlara yükleyip taşındılar. Maddi durumlarının kötü olduğunu belirten toplayıcılar, “Gideceğimiz belli bir yer yok. Yaşayabileceğimiz ve çalışabileceğimiz bir yer bulursak, oraya taşınacağız” ifadelerini kullandı.

10 AYDA 2 BİN 872 YIKIM

Büyükşehir  Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla 2018 yılı başından bu yana sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 2 bin 872 gecekonduya işlem yaptı. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 730, Hıdırlıktepe’de 494, Bala’da 91 ve Dikmen 4.-5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 407 gecekondu ile farklı alanlarda bulunan metruk yapıların yıkımı ve tahliyesini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!