Uyuşturucuya karşı Whatsapp ihbar hattı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya karşı Whatsapp ihbar hattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 14:38

Ankara Emniyeti, uyuşturucu ile mücadelede konusunda vatandaşın da desteğini alacak. Ankaralılar, ‘0552 155 06 06’ numaralı hatta Whatsapp’tan ihbarda bulunabilecek.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi, Başkent’te uyuşturucuya karşı verdiği savaşta teknolojiyi devreye sokarak Whatsapp dönemini başlattı. Akıllı cep telefonlarında 7’den 70’e en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp sayesinde Ankaralılar, 7 gün 24 saat boyunca ‘0552 155 06 06’ numaralı hatta, uyuşturucu satışı, kullanımı, dağıtımı gibi tanık oldukları konuları, mesaj, fotoğraf, video, sesli mesaj ve konum olarak ihbar edebilecek.
Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı’nın vatandaşlar arasında bilinirliğinin artırılması için de harekete geçildi. Kızılay, Ulus, Sıhhiye başta olmak üzere kentin ana arterlerindeki binlerce binlerce billboard, raket ve outdoor tv’ye Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı’nın numarası ve ‘Çocuklarımızı geleceği için hep birlikte uyuşturucu ile mücadeleye var mısınız’ yazılı afişler asıldı.

Haberin Devamı

SİNEMA SEKTÖRÜNDEN DE DESTEK GELDİ

İhbar Hattı’nın tanıtılması için ayrıca Ulus Atatürk Heykeli’nin arkasında yer alan bina başta olmak üzere, Ankara’daki bazı binalar da boydan boya dev afişlerle kaplandı. Başkent’teki birçok AVM, otobüsler ve metrolarda da Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı’nın afişleri yerleştirildi. Ankara Emniyeti’nin Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı’na sinemacı sektöründen de büyük destek geldi. Başkent’teki birçok sinema salonunda filmlerden önce yayınlanan reklam kuşaklarında Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı için hazırlanan video formatı gösterilmeye başlandı.

TÜM ANKARALILAR NUMARAYI KAYDETSİN

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de ilk defa uyuşturucu ile mücadelede böyle bir yöntemin uygulandığını belirterek, “Tüm Ankaralıların bu numarayı telefonlarına kaydetmesini istiyoruz. Bu girişim uyuşturucu satıcılarına büyük bir gözdağı olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemlidir” diye konuştu. Uygulamanın sokaklardaki uyuşturucu satışını bitirmeye yönelik olduğuna vurgu yapan emniyet yetkilileri şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız uyuşturucu ile ilgili ihbarları video, fotoğraf, konum, sesli mesaj olarak gönderebilecek. Alınan ihbarlar anında sokaklardaki birimlerimize iletilecek ve bu sayede hızlı müdahale edebilebilecek. Vatandaşlarımız numaramız ve ismimiz deşifre olur diye gördükleri olayları ihbar etmekten çekinmesinler, yaptıkları ihbarlar gizli tutulacaktır. İhbarlar, isimler ve numaralar kesinlikle paylaşılmayacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!