Uyuşturucu kaçakçılarının TIR'ları eğitim yuvası oldu

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu kaçakçılarının TIRları eğitim yuvası oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2020 00:44

Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu sevkiyatında kullanılırken polis operasyonuyla el konulan 2 TIR'ı, ‘Mobil Trafik Eğitim TIR’ı’na dönüştürdü.

Haberin Devamı

Geçen yıl eylül ayından bu yana 54 ili gezen TIR'larda 38 bin ilkokul öğrencisine trafik eğitimi verildi. Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıklarının 2019 Eylül ayında imzaladığı protokol ile 'Mobil Trafik Eğitim TIR’ı' projesi başlatıldı. TIR’ların iç kısımlarında çocuklar için trafik eğitim parkurları oluşturuldu. 2021’de TIR'ların sayısının 9'a çıkarılması ve 81 ilde toplam 6 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Trafik Başkanlığı Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü Tolga Hakan projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

AMAÇ ÇOCUKLARA TRAFİĞİ ÖĞRETMEK

“Uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen TIR’ları, modernize ederek bu hale getirdik. Daha sonra trafik eğitimi vermek amacıyla bu TIR’ları kullanmaya başladık. Amacımız, trafiği küçük yaşta çocuklara öğretmek, trafik kültürünü çocuklarımızın kalbine işlemek ve bunu bir kültür haline getirmek. TIR'ların içerisinde aynı anda yaklaşık 20 öğrencimiz eğitim alabiliyor. Parkurlarda karşıdan karşıya geçme gibi birçok alanda eğitim gören öğrencilerimiz aynı zamanda ilerinin sürücü adayları oldukları için akülü araçlarla hem güvenli mesafe hem de kavşaklarda nasıl durulur, geçme kuralları nasıl uygulanır konularında ayrıntılı eğitim görüyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!