Uygulanacak yeni kararlar şöyle

Güncelleme Tarihi:

Uygulanacak yeni kararlar şöyle
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 00:01

Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘Orta Riskli Bölge’ grubunda bulunan Ankara’da uygulanacak yeni kontrollü normalleşme sürecine ilişkin aldığı kararlar, Ankara Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Buna göre:

Haberin Devamı

-Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arasında
uygulanacak.
-65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocuklar için sokağa çıkma
kısıtlaması kaldırılacak. Bu kişiler toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.
-Girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci, refakatçi, misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecek.
-Kişi başına minimum 8 metrekare alan ayrılması, katılımcı sayısının 100’ü geçmemesi ve 1 saatle sınırlı olması kaydıyla nikâh ve nikâh merasimleri düzenlenebilecek.
-Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler, genel kurul dahil kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak ve katılımcı sayısı 300’ü geçmemek üzere etkinliklerini gerçekleştirebilecek.
-Belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinlik Valilik veya Kaymakamlıklara bildirilecek. Etkinlikler, denetim ekiplerince kontrol edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!