Üyesi olduğu merkeze eğitmen olarak döndü

Güncelleme Tarihi:

Üyesi olduğu merkeze eğitmen olarak döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 15:41

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’yle 10 yaşında ayakkabı boyacılığı yaparken tanışan Musa Yıldız, yıllar sonra Judo Antrenörü olarak aynı merkezde eğitmen olarak geri döndü.

Haberin Devamı

Merkeze geldikten sonra hayatının değiştiğini belirten Yıldız şunları söyledi:
“Bu merkez benim gibi birçok gencin hayatını değiştirdi, güzelleştirdi. Buradaki çocuklara baktıkça eski günlerimi hatırlıyorum. Hedefimiz, çocuklarımızın her şeyden önce vatanına, milletine, ülkesine faydalı bireyler olmalarını sağlamak. Sokakta çalışan çocuklarımızı ve gençlerimizi inşallah bu merkez kurtaracak.”

701 MÜLTECİ ÇOCUK GELİYOR

1993 yılından beri faaliyet gösteren merkez, sokakta çalışan çocukların hem topluma entegre olması hem de ihmal ve istismarının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlgi alanlarına ve yeteneklerine göre branşlaşarak çocuklara ihtisas kazandırmayı amaçlayan merkez; eğitim destek hizmetleri, sportif faaliyetler, sağlık hizmetleri, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri sağlayarak çocuklara daha kaliteli bir yaşam sunmak için hizmet veriyor. Merkez, ülkelerindeki terör saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci çocuklara da kucak açıyor. Sokaklarda çalışan 701 mülteci çocuk bu merkeze gelerek önce Türkçe öğreniyor, spor ve sanatsal aktivitelerle de hayata tutunuyor.

BAKMADAN GEÇME!