Üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine başvursun

Güncelleme Tarihi:

Üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine başvursun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2020 09:53

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, “İstihdamı korumak için üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunabilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Baran yazılı açıklamasında, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinin üretim, ticaret ve istihdam kaybı yaşanmadan atlatılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyeti yavaşlayan veya durdurulan ATO üyelerinin istihdamı düşürmeden bu süreci geçirmelerinin ekonominin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna işaret eden Baran, açıklamasına şöyle devam etti:

ÇALIŞANLARINIZ DA MAAŞSIZ KALMASIN

“Söz konusu uygulama işçiye gelir sürekliliği hakkı tanırken işverene de çalışanını kaybetmeme imkânı sağlıyor. Kovid-19'un etkileri bittiğinde işimize gücümüze kaldığımız yerden ve daha sıkı sarılarak devam etmemiz gerekiyor. Bunu ancak yetişmiş, nitelikli iş gücümüzü kaybetmeden, onları üretimin, ticaretin içinde tutarak yapabiliriz. Bu konuda üyelerimizin ihtiyacı olan kaynağı kısa çalışma ödeneği sağlıyor. İstihdamı korumak için üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunabilir. Başvurularınızı yapın ki çalışanlarınız da maaşsız kalmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!