Uyarılara kulak asılmadı

Güncelleme Tarihi:

Uyarılara kulak asılmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2017 13:16

Ankara’da günler öncesinden başlayan “Uygunsuz yer ve koşullarda kurban kesmeyin” uyarılarına rağmen dün yine bilindik manzaralar vardı. Belediyelerin belirledikleri kesim alanlarında sıra beklemek istemeyen bazı vatandaşlar uyarılara kulak asmayıp, hijyeni de hiçe saydı.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın ilk gününde, geçen yıllarda yaşanan görüntüler bu yıl da tekrarlandı. Sabahın erken saatlerinde kurban satış ve kesim alanlarına giden vatandaşlar, belediyelerin kesim alanlarında sıra beklemek yerine boş buldukları yerlerde kurbanını kesti. Uzmanların ‘sağlığınız için temiz ortamda kesin’ uyarısını dikkate almayanlar da hijyenik olmayan şartlarda kesim gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izin verilen alanlar dışında kesim yapılmaması ve cezasının 5 bin TL olduğunu açıklamasına aldırış etmeyen Ankaralılar yine bildiğini yaptı. Vatandaşlar, ‘bize her yer kesimhane’ anlayışıyla satış çadırları, kesim alanlarının otoparklarında, boş arazilerde, yol kenarlarında gerekli hijyen önlemlerini almadan kesim yaptı. 10 günlük bayram tatili nedeniyle rahat bir nefes alan kent trafiği ise bayram sabahı kesim alanlarında yoğunlaştı. Satış ve kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlar kilometrelerce araç trafiği oluşturdu.

Haberin Devamı

TAŞIRKEN EZİYET

Bazı vatandaşlar hem kesim sırasında hem de hayvanları taşırken eziyet etti. Bazı vatandaşlar koyunları götürürken arka ayaklarından tutarak el arabası stilinde yürütmeye çalıştı.

İLK GÜN PAZARLIĞI

Birçok kent sakini kurbanlıklarını günler öncesinden alırken, bazı vatandaşlar ise fiyatların ilk gün ineceğini düşünerek kurbanlık alışverişini bayramın birinci gününe bıraktı. Vatandaşlar, satış nroktalarında pazarlık yaparak kurbanlığı ucuza getirme telaşına düştü.

KENDİLERİNİ KESTİLER

Kentin çeşitli yerlerinde kesim yapmaya çalışan vatandaşlar, kurban yerine kendilerini kesti. Acemi kasaplar, alanlarda bulunan ambulanslarda ve ilk yardım çadırlarında ilk müdahalelerini yaptırırken, birçok acemi kasap da acil servislere gitti.

DANA KAÇTI VATANDAŞ KOVALADI

Keçiören’de Ovacık Kurban Pazarı’nda bir dana, sahibinin ellerinden kurtularak kaçmaya çalıştı. Çevredeki hayvancılar ve vatandaşlar danayı çok uzaklaşmadan yakalamayı başardı.

HEM İZLETTİK HEM KESTİRDİK

Uzmanların “Kurban kesimini, çocuklara izletmeyin” uyarısına rağmen aileler, kesim alanlarına yine çocuklarıyla birlikte geldi. Çocuklardan bazıları kurban kesimini izlerken, bazıları da anne ve babalarına yardım etmek için bıçağı eline aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!