Usta kadınlardan el emeği sandalye

Güncelleme Tarihi:

Usta kadınlardan el emeği sandalye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 00:40

Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediyesi’nin kurslarında öğrendikleri bilgi ve becerilerle dış cephe sandalyelerine rattan ve makrome kaplama yapıyor.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi Yıldıztepe Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kurulan atölyede, dış cephe mobilya markaları için sandalye kaplama yapan Altındağlı kadınlar, arı gibi çalışıyor. Mobilya markalarından gelen siparişleri özenle tamamlayan kadınlar, Altın Eller Kadın Kooperatifi çatısı altında satış yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadınların, edindikleri bilgi ve becerileri maddi kazanca dönüştürmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı şu bilgileri verdi:

Usta kadınlardan el emeği sandalye


YETENEKLERİ KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

“Altındağlı kadınlarımız çok becerikli. Pek çok alanda ortaya koydukları yeteneklerini kazanca dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları vardı. Biz de kendilerini bu konuda desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Çünkü el emeği bizim için çok değerli. Fikir üretiyor, projeler geliştiriyor, maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Kadınlar da onlara sağladığımız imkânları en iyi şekilde değerlendiriyor, verilen desteği arkalarına alarak başarıdan başarıya koşuyorlar.

Usta kadınlardan el emeği sandalye


GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORLAR

Bu atölyede sabırla, özenle tamamlanan her sandalye hem maddi hem de manevi olarak çok değerli. Dış mekânlar için çok şık ve çok kullanışlı sandalyeleri rattan ve makrome sanatıyla tamamlıyor, çok güzel işlere imza atıyorlar. Şu anda atölyemizde pandemi sürecinde olduğumuz için 15 kadın çalışıyor. Bu sayının ileride daha da artacağını umuyorum ve Altındağlı kadınları merkezlerden faydalanmaya davet ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!