Ürettiğimiz mallar giriyor biz giremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ürettiğimiz mallar giriyor biz giremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 16:23

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "Bizim mallarımız AB'ye rahatlıkla girerken, o malı üreten bizler girerken zorluk çekiyoruz. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanması AB ülkelerine de önemli katkılar sağlayacak" dedi. 

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Günü kapsamında ATO'da düzenlenen ‘Vize Muafiyeti ile Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi’ konulu panelin açılışına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, AB Delegasyon Başkanı Hansjörg Haber, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal katıldı. Bezci, panelde yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:
"ATO için AB'ye vizesiz seyahat hakkı büyük önem taşımaktadır. 150 bin aktif üyemizle Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahibiz. Ankara'nın 2015 yılında dış ticareti 7 milyar doları ihracat olmak üzere toplam 16,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ankara, Türkiye'nin en çok ihracat yapan 5'inci, en çok ithalat yapan 2'nci ili konumunda. AB Türkiye'nin ihracatta da ithalatta da bir numaralı ortağı. Hal böyleyken, bizim mallarımız AB'ye rahatlıkla girerken, o malı üreten bizler girerken zorluk çekiyoruz. AB'nin Türkiye ile ilgili tereddütler içeren politikasını bir kenara bırakarak ön yargıdan arınması gerekiyor."

Haberin Devamı

VİZE MUAFİYETİ MASAYA YATIRILDI

ATO’daki, ‘Vize Muafiyeti’ konulu panele, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, Türkiye Gİyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat ve Prof. Dr. Sadık Rıdvan Karluk katıldı.
Moderatörlüğünü Ankara Hürriyet Haber Koordinatörü Deniz Gürel’in yaptığı panelde katılımcılar Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen vize muafiyeti konusunda bugüne kadar yaşanan gelişmeleri ve Türkiye’yi neler beklediğini masaya yatırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!