ANKARA HABERLERİ

Üretimde sosyal mesafe kuralına uyuyoruz

AA
06.04.2020 - 09:45 |Son Güncelleme :

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, korononavirüs tedbirleri kapsamında, havuç üretiminde çalışanların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyduğunu söyledi.

AA

Beypazarı’nda havuç üretimi ve hasadının devam ettiğini aktaran Ateş, “Korononavirüs kapsamında alınan önlemler neticesinde çalışanlarımızı havuç yıkama ve paketleme alanlarına getirerek, paketleme esnasında sosyal mesafe kuralı ile hijyen şartlarına uyarak üretime devam ediyoruz. Yıkanan, paketlenen havuçları İstanbul başta olmak üzere Ankara haline gönderiyoruz” dedi.

SOĞAN VE MARUL DA ÜRETİLİYOR

21 bin bin dekar alanda havuç üretimi yapılan ilçede yılda 126 bin ton havuç üretimi gerçekleştiği bilgisini veren Ateş, “İlçemizde 612 bin 578 dekar alanda tarım yapılıyor. Bunun sadece 21 bin dekar alanında havuç üretimi yapıldığını biliyoruz. Ayrıca, 30 bin ton yeşil soğan üretimi yapılıyor. Marulda da 41 bin ton üretimimizle yine Türkiye’de birinci konumdayız. 12 bin dekar alanda ürettiğimiz 30 bin ton ıspanak ile de Türkiye’de ikinci konumdayız” diye konuştu. 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Üretimde sosyal mesafe kuralına uyuyoruz hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 06 Nisan 2020 tarihinde saat 09 45’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Üretimde sosyal mesafe kuralına uyuyoruz haberi güncellenecektir.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

19 Mayıs 2020, Salı
  • İmsak
    03:38
  • Güneş
    05:23
  • Öğle
    12:50
  • İkindi
    16:45
  • Akşam
    20:07
  • Yatsı
    21:45
Sayfa Başı