Ünlü müzisyenler bu festivalde

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müzisyenler bu festivalde
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 29.’su 5-29 Nisan tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. Festivalde 14 ülkeden yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak.

Haberin Devamı

SEVDA-CENAP And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 29.’su düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali 5 Nisan’da Başkentli sanatseverlere kapılarını açacak. 28 Nisan’a kadar sürecek olan festival 14 ülkeden yerli ve yabancı sanatçıların katılımı ile gerçekleşecek. Festival, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile başlayıp St. Petersburg Akademik Senfoni Orkestrası ile bitecek. Ayrıca klasik komediden flamenkoya, Arap müziğinden gitar resitaline birçok etkinlikle izleyiciler unutulmaz anlar yaşayacak. Festivalde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da Başkentlilerle buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu ve Resim Heykel Müzesi’nde yapılacak olan festivalin biletleri 23 Mart’ta Biletix tarafından satışa sunulacak. Elif Başman, festivalin her yaştan ve her zevkten Ankaralıları bir araya getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Titiz çalıştık

Festival programını severek hazırladıklarını ifade eden Başman, festivalin her sene kendisini tekrar etmemesi için titiz bir çalışma gösterdiklerini belirtti. Başman, birbirinden önemli sanatçı ve grupları Ankaralılarla buluşturacaklarını ifade ederek festivalde çeşitli müzik türlerinde ilginç etkinliklerin yer alacağını belirtti.

Ankaralı sahip çıkıyor

Çoksesli müziği tanıtmak, sevdirmek ve Başkentlilerle buluşturmak amacıyla festivali düzenlediğini anlatan Başman, Ankaralıların da festivale sahip çıktığını kaydetti. Başman vakfın, Türkiye müzik yaşamında da özel bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

14 ülke Başkent’te

Almanya, Avusturya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya ve Ürdün’den gelecek sanatçı ve grupların yer aldığı festivalin detaylı programına ve etkinlikleri tanıtan bilgilere www.ankarafestival.com adresinden ulaşılabilir.

İspanyol fırtınası Buika

İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika da 14 Nisan Cumartesi Başkentlilerle buluşacak. Flamenko ile cazı buluşturan, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyarak çağdaş dünya müziğine yeni bir tarz getiren İspanyol şarkıcı Buika, trio olarak sahne alacak.

Haberin Devamı

Klasik müzikte yeni soluk

Klasik müziğe yepyeni bir soluk getiren efsane keman virtüözü Paganini’nin ruhu, eğlenceli bir anlatımla 26 Nisan Perşembe günü sahnelenecek. Paganini’nin eserlerinden ilham alan Ara Malikian ve arkadaşları eğlenceli, sürprizli ince esprilerle, tansiyonu hiç düşmeyen çağdaş bir klasik müzik ile Ankaralıların karşısına çıkacak.

Senfoniyle başlayıp senfoniyle bitecek

Festivalin 5 Nisan Perşembe yapılacak açılış etkinliğinde Başkentin simge kurumu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Polonyalı şef Pijarowski ve keman sanatçısı Suna Kan sahne alacak. 28 Nisan Cumartesi yapılacak olan kapanış konserini ise Rusya’nın önemli orkestralarından St. Petersburg Akademik Senfoni Orkestrası yapacak. Orkestranın solistliğini Cihat Aşkın’ın yapacağı ve şef Erol Erdinç’in bestelediği “Karadeniz’den Tablolar” adlı eserinin dünyada ilk seslendirilişini gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Fazıl Say’dan piyano resitali

Türkiye’de klasik müziği sevdirmek gibi bir misyonu olan, dünyaca ünlü klasik müzik sanatçı Fazıl Say uzun bir aradan sonra 10 Nisan Salı günü festival izleyicisi ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!