Ünlü isimler panelde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isimler panelde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 17:06

TED Ankara Koleji Mezunları Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile birlikte ‘Kararlı Kadınlar, Karar Alan Kadınlar’ isimli bir panel düzenledi. Etkinliğe; Azra Akın, Songül Öden gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

İncek’te bulunan Kolej-IN Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Sözcüleri Azra Akın ve Songül Öden’in yanı sıra Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Direktörü Meltem Ağduk, BOEING Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Türkiye’nin ilk ve tek yangın söndürme uçağı pilotu Burcu Dinçer ve Rize’de doğum yapan keçiyi sırtında taşıyarak Türkiye’nin tanıdığı Hamdu Sena Bilgin konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Prof.Dr. E. Nezih Orhon moderatörlük yaptı.

BİR KİŞİ DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR

10-24 yaş arası gençlerde cinsel eğitimin önemine değinen Azra Akın, bu eğitimin okullarda kazanılması gerektiğine işaret etti. Toplumun birbirine görünmez iplerle bağlı olduğunu söyleyen Songül Öden ise, “Bir kişi değişirse dünya değişir” dedi. Rizeli Hamdu Sena, ileride veteriner olmak istediğini belirtirken, pilot Burcu Dinçer kariyer hikayesini anlattı. Meltem Ağduk, yaş oranı yükseldikçe kız çocuklarının şiddeti kabul etme eğilimlerinin çoğaldığına dikkat çekti. Ayşem Sargın da kadının iş dünyasındaki yeri hakkında konuştu. Panelin sonunda TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, katılımcılara teşekkür plaketi verdi.

BAKMADAN GEÇME!