Üniversitelerin gözüyle Ankara

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerin gözüyle Ankara
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:08

Başkent’teki üniversitelerin rektörleri, üst yönetimleri ve önde gelen bilim insanları, Hürriyet Ankara’nın başlattığı “Ankademi: Şehir ve üniversite” projesinde bir araya geliyor. Yarın Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeyiz (ODTÜ).

Haberin Devamı

ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE

Eğitimden siyasete, yerel gündemden kent sorunlarına, kültür sanattan sosyal yaşama kadar kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara, bugüne kadar Ankara’ya katma değer katan projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkent’teki üniversiteler Ankademi projesiyle üniversite ve kent ilişkisini masaya yatırdı.

YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

ODTÜ’nün kente, kentin üniversiteye katkısı ne? Ankara’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için ODTÜ neler öneriyor? Neler yapabilirler, yerel yöneticilerden neler bekliyorlar? Sorunlar, çözüm önerileri ve şehir projeleri neler?

287 BİN ÖĞRENCİ 18 BİN AKADEMİSYEN

Kentin dört bir yanına yayılan 16 üniversitenin bulunduğu Ankara’da YÖK verilerine göre şu anda 287 bin 882 öğrenci, 18 bin 108 öğretim elemanı bulunuyor. Hürriyet Ankara her hafta üniversiteleri, her yönüyle sayfalarına taşımaya devam edecek.

Haberin Devamı

ODTÜ TAM KADRO

Öğrencilerden kentliye, akademisyenlerden şehirleşme uzmanlarına, yerel yönetimlerden ulusala herkesi ilgilendiren “Ankademi” Gazi Üniversitesi’nden sonra ODTÜ ile devam ediyor. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve üniversite yönetimiyle Başkentin dününü, bugününü ve yarınını, her yönüyle konuştuk.
Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in koordinatörlüğündeki projede muhabirlerimiz Murat Yılmaz, Oğuz Demir ve Mert Gökhan Koç da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!