Üniversitelerin gözüyle Ankara

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerin gözüyle Ankara
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 01:00

Başkent’teki üniversitelerin rektörleri, üst yönetimleri ve önde gelen bilim insanları, Hürriyet Ankara’nın başlattığı “Ankademi: Şehir ve üniversite” projesinde bir araya gelerek üniversiteyi ve kenti konuştu.

Haberin Devamı

Eğitimden siyasete, yerel gündemden kent sorunlarına, kültür sanattan sosyal yaşama kadar kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara, bugüne kadar Ankara’ya katma değer katan projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkent’teki üniversiteler Ankademi projesiyle üniversite ve kent ilişkisini masaya yatırdı.

Üniversitelerin gözüyle Ankara



YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN

Üniversitelerin kente, kentin üniversitelere katkısı ne? Ankara’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için neler öneriyorlar? Neler yapabilirler, yerel yöneticilerden neler bekliyorlar? Sorunlar, çözüm önerileri ve şehir projeleri neler? Hepsi “Ankademi”dizimizde.

287 BİN ÖĞRENCİ 18 BİN AKADEMİSYEN

Haberin Devamı

Kentin dört bir yanına yayılan 16 üniversitenin bulunduğu Ankara’da YÖK verilerine göre şu anda 287 bin 882 öğrenci 18 bin 108 öğretim elemanı bulunuyor. Hürriyet Ankara her hafta üniversiteleri, her yönüyle sayfalarına taşıyacak.

İLK GÜN CUMA

Üniversitelerin gözüyle Ankara

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Öğrencilerden kentliye, akademisyenlerden şehirleşme uzmanlarına, yerel yönetimlerden ulusala herkesi ilgilendiren “Ankademi” 10 Mart Cuma günü Ankara Üniversitesi ile başlıyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve üniversite yönetimiyle Başkentin dününü, bugününü ve yarınını, her yönüyle konuştuk.

HER HAFTA BİR YERDEYİZ

Ankara Üniversitesi’nin ardından konuk olduğumuz “ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, TOBB ETÜ, Yüksek İhtisas Üniversitesi, TED Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi”leri de çarpıcı analizleri, değerlendirmeleriyle her hafta Hürriyet Ankara’da.

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in koordinatörlüğündeki projede muhabirlerimiz Murat Yılmaz, Oğuz Demir ve Mert Gökhan Koç da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!