Üniversitelerden tanıtım günleri

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerden tanıtım günleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih ve yerleştirme heyecanı başladı. 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek tercih sürecinde, üniversiteler adaylara yardımcı olmak ve okullarını tanıtmak için etkinlikler düzenliyor.

Ankara’daki birçok üniversitede, tercih yapacak öğrenciler için, okulları en iyi şekilde anlatacak "Tanıtım Günleri" gerçekleştiriliyor. Üniversitelerin bir bölümü tanıtım günlerine başladı, bir bölümü ise tanıtım için tercih sürecinin başlamasını takip eden 26-27 Temmuz tarihlerini seçti. Bazı üniversitelerin tanıtım etkinliği için aynı tarihleri belirlediği dikkat çekti.

ODTÜ: ODTÜ üniversite öğrencisi olmaya aday gençlere, üniversite yaşamı, meslek seçimi ve tercihler hakkında geniş çaplı bilgi vermek için "ODTÜ Tanıtım Günleri" düzenliyor. Bu yıl yedincisi yapılacak olan "ODTÜ Tanıtım Günleri" 26-27-28 Temmuz 2007 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Tanıtım etkinliği süresince, ODTÜ mezunu profesyonel danışmanlar tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

HACETTEPE: Hacettepe Üniversitesi’nin tanıtım günleri ise 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Tanıtım etkinliğinde, "Tıptan Güzel Sanatlara, Konservatuvardan mühendisliğe kadar bütün alanlarda iddialı olan" Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Adaylar, Hacettepe’deki eğitim-öğretim olanakları, ders programları, dersliklerin yapısı, yurt ve burs olanakları ve bunlardan faydalanma koşulları ile meslek tercihleri, mezunların iş olanakları, AB projesi ile yurt dışında eğitim imkanları hakkında bilgi alabilecekler. Tanıtım Günleri, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi içinde yer alan Yıldız Amfi’de 09.30-16.30 saatleri arasında herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

ANKARA ÜNİ: Nisan ayında düzenlediği tanıtım günlerini ÖSS tercihleri öncesi tekrarlamıyor. Ancak üniversitenin Hukuk Fakültesi, 20 Temmuz Cuma günü 14.00-18.00 saatleri arasında Cebeci Kampüsü’ndeki binasında tanıtım etkinliği düzenleyecek.

GAZİ: Üniversite adaylarını tercihlerini yapmadan önce tanıtım günlerine davet ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan tanıtım günleri Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ön bahçesinde 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

BİLKENT : Yıl boyunca düzenlediği tanıtım turlarına ek olarak 2007 ÖSS sonuçlarının açıklanmasını takiben hafta sonları dahil her gün saat 09.00-18.00 arası Rektörlük Binası’nda yaz dönemi tanıtım turları gerçekleştirmeye başladı. Turlar, 3 Ağustos’ta sona erecek. Tanıtım turları sırasında, üniversiteyi gezmek, lisans ve ön lisans programlarını tanımak isteyen aday ve velilere, rehber öğrenciler ve öğretim üyeleri yardımcı oluyor. Üniversitenin eğitim, kütüphane, yurt ve sosyal olanakları gibi konularda ayrıntılı bilgi veriliyor. Ayrıca düzenleyeceği "Meslek Günleri" aracılığıyla beceri ile eğilimlerin iyi değerlendirmesini ve seçilen mesleğin özelliklerinin iyi tanınmasını amaçlıyor. "Meslek Günleri", 25-26-27-28 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Kampüsü B Binası’nda düzenlenecek.

BAŞKENT : Başkent Üniversitesi de, 2 Temmuz’da başlattığı tanıtım günlerini 3 Ağustos’a kadar sürdürecek. Üniversitenin Bağlıca Kampüsü’nde bulunan Rektörlük Binası ve Öğrenci İşleri Bürosu’nda gerçekleştirilen tanıtım günlerinde, 08.00-18.00 saatleri arasında, cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü adaylara üniversite ve bölümler hakkında bilgi veriliyor.

ÇANKAYA : 16 Temmuz’da başlayan ve 3 Ağustos’a kadar pazar hariç her gün görev yapacak olan "ÖSS Tercih Danışmanlığı ve Rehberlik Bürosu" aracılığıyla tercih yapacak adaylara yardımcı oluyor. Uzmanlar, adayların bilinçli tercih yapmaları için 09.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!