Umut’un ölümüne neden oldu 6 yıla kadar hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

Umut’un ölümüne neden oldu 6 yıla kadar hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2021 15:47

Eryaman’da bisikletiyle eve giderken alkollü sürücü Çağdaş Ş.’nin aracıyla çarpması sonucu yola savrulan ve başka bir aracın altında kalarak yaşamını yitiren Umut Gündüz'ün ölümüne ilişkin davada, sanık Çağdaş Ş.'nin ‘taksirle öldürme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

Duruşmada söz alan Gündüz ailesinin avukatları, sanığın adli kontrol hükümlerini yerine getirmediğini, bu durumda kaçma şüphesinin oluşabileceğini beyan ederek sanık Çağdaş Ş.’nin tutuklu yargılanmasını talep etti. Beyanları değerlendiren mahkeme, talepleri reddederek sanığa verilen adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.

DURMAYIP YOLA DEVAM ETMİŞTİ

Umut Gündüz, Eryaman’daki evine giderken 15 Temmuz 2020 tarihinde 1.53 promil alkollü olduğu belirlenen Çağdaş Ş. hakimiyetindeki aracın arkadan çarpması sonrası yola savrulmuş ve başka bir aracın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Gündüz'e çarpan aracın plakası düşmüş ve sürücü Çağdaş Ş. durmayıp yola devam etmişti. Kaza sonrası hastaneye kaldırılan Gündüz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!