Umutlu başla umutlu yürü

Güncelleme Tarihi:

Umutlu başla umutlu yürü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 16:08

Devre arasına girerken son 3 maçını berabere bitiren sarı-lacivertliler, kazanıp moral bulmayı hedefliyor. Teknik Direktör Mustafa Kaplan, önlerinde 3 kritik müsabaka olduğunu hatırlatıp, “İlk finalimize ümitle çıkıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısını 12 puanla 17. sırada tamamlayan ve ara dönemi yine transfer tahtası açılacak mı açılmayacak mı tartışmaları içinde geçiren Ankaragücü, ikinci devrenin ilk maçında bugün İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı, Alper Ulusoy yönetecek. Bu maç öncesinde konuk takım da 15 puanla, ateş hattının bir basamak üzerinde yer alıyor. A.Gücü’nde Orgill, cezalı olduğu için forma giyemeyecek.
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, devre arasında iyi çalıştıklarını ve en iyi şekilde ikinci yarıya hazırlandıklarını belirtip şunları söyledi:
“Önümüzde 3 kritik müsabaka var. Bizi 17 final gibi maçın beklediğini biliyoruz. Bugün Konyaspor’a karşı ilk finalimize çıkacağız. Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan taraftarımızın desteğini arkamıza alarak güçlü, kararlı ve inançlı bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz. Kazanarak, moral bulmayı ve bunu sonraki maçlara taşımayı amaçlıyoruz. İlk 3 maçtaki puan hesabını en az 7 olarak belirledik. Umutla yürümek için umutla başlayalım istiyoruz. Ben oyuncularıma güveniyorum. Devrenin son bölümünde; oyuna asılma, teslim olmama, ruhumuzu sahaya yansıtma anlamında büyük bir mesaj verdik. Bunu geliştirip, sürdürmek önceliğimiz olacak.”

İKİ TAKIM DA GALİBİYETE HASRET

A.Gücü, Konyaspor ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının sadece birini kaybedip, 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.
A.Gücü, kendi evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçının ikisinde rakibine karşı kaybederken, 1 beraberlik ve bir yenilgi aldı.
A.Gücü rakibi ile oynadığı son üç karşılaşmada da gol sevinci yaşayamadı.
Süper Lig’de devam eden en uzun süreli galibiyet hasretine sahip üç takımdan ikisi A.Gücü (11) ve Konyaspor (10, Antalyaspor ile birlikte)
Konyaspor, Süper Lig’de mücadele ettiği son 8 sezonun sadece birinde ikinci yarının ilk maçını kaybetti.
Bu sezon Süper Lig’de en fazla kafa golü yiyen takım A.Gücü (8). Ligin ilk yarısında rakip kaleye en az kafa şutu gönderen ekip olan Konyaspor’un (15) ise bu şekilde sadece iki golü var.
Süper Lig’in ilk yarısında A.Gücü’nün yediği gollerin yüzde 91’i ceza sahası içinden gelirken (31/34); Konyaspor gollerinin en büyük bölümünü bu alandan buldu (yüzde 93 - 14/15)
A.Gücü’nün Süper Lig’de attığı son 5 golün üçünde Kitsiou’nun doğrudan katkısı var (2 gol - 1 asist)
A.Gücü formasıyla çıktığı son Süper Lig maçında iki gol atan Scarione, daha önceki 21 karşılaşmada tek gol sevinci yaşadı.
Aykut Kocaman, Aralık 2010’dan bu yana Süper Lig’de Ankaragücü ile karşılaştığı 5 maçı da kaybetmedi. 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!