Umudun yerini endişe aldı

Güncelleme Tarihi:

Umudun yerini endişe aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2020 01:22

Sezona transfer yasağını kaldırıp, yeni oyuncu grubu ile iddialı giriş yapan sarı-lacivertliler, 11 hafta sonunda dibe indi. Uzun vadeli proje söylemleri havada kalırken, takımın performansı nedeniyle tartışmalar hiç eksilmedi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 11 haftası geride kalırken, Ankaragücü adına, Eylül ayında umutla başlayan yeni dönem, gelinen noktada yerini endişeye bıraktı. Deplasmanda oynadığı son maçta, kadrosunda önemli eksikler olmasına rağmen rakibi Antalyaspor’a 1-0 yenilen sarı-lacivertli ekibe, camiadan yükselen tepkinin dozu artmaya başladı. Bundan 1-2 hafta öncesine kadar, eleştiri okları teknik kadro ve oyuncular üzerinde yoğunlaşırken, eleştiriler son bölümde yönetim cephesine de çevrildi.
Sezona transfer yasağını kaldırıp, yeni oyuncu grubu ile iddialı giriş yapan sarı-lacivertliler, 11 hafta sonunda dibe indi.
Bir haftayı bay geçen, Atakaş Hatayspor maçı, rakip takımdaki covid-19 vakalarının fazla olması nedeni ile ertelenen Ankaragücü, 9 maça çıkarken; henüz taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı. Demir Grup Sivasspor ve Fatih Karagümrük ile berabere kalıp iki puan toplayan sarı-lacivertliler, Erzurum BŞB, Kayserispor ve Trabzonspor’a kendi sahasında, Çaykur Rizespor, Göztepe, Antalyaspor ve Galatasaray’a deplasmanda yenildi. Ankaragücü bu maçlarda 7 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde 16 gol görüp, eksi 9 averaj yaptı.

TEKNİK ADAMLA YOLLAR AYRILDI

Ankaragücü yönetimi, sezon başında Teknik Direktörlüğe Fuat Çapa’yı getirirken, uzun vadeli bir proje ile yola çıkıldığı mesajını sıkça gündeme getirdi. Aynı zamanda alt yapı konusunda da önemli bir hamle yapılacağının altı çizildi. Özellikle uzun süreli proje söylemleri havada kalırken, ligin 9. haftasında Göztepe deplasmanında alınan 3-1’lik yenilginin ardından Fuat Çapa ile yollar ayrıldı. Takımın performansıyla ilgili tartışmalar da hiç eksilmedi. 2019 yılının Ekim ayı sonunda göreve gelen mevcut yönetim, bu süreçte ara transfer dönemi ve yaz transfer dönemi olmak üzere iik ayrı dönemde çok sayıda oyuncuyu Beştepe’ye getirirken, teknik adam konumunda; Metin Diyadin, Mustafa Kaplan, Mustafa Reşit Akçay, İbrahim Üzülmez, Fuat Çapa ve son olarak Mustafa Dalcı ile çalıştı. Aykan Atik de geçiş dönemlerinde görev yaptı. Sarı-lacivertliler, geçen sezonu son sırada tamamlarken, salgından dolayı liglerden düşme kaldırıldığı için macerasına yeniden Süper Ligde devam etme şansı buldu. Temmuz ayının bitiminde son basamakta yer alan Ankaragücü, Kasım ayı geçilirken yine son sırada kaldı.

YÖNETİM KONGRE KARARI ALDI

Mevcut tabloda camiadan ve taraftardan yükselen tepkilerin ardından Ankaragücü yönetimi, genel kurulunu Aralık ayında toplama kararı aldı. Bununla ilgili olarak da özel için Valilik ile temasa geçildi. Ancak, salgından dolayı, mart ayına kadar derneklerin kongre yapmasına izin verilmediğinden, Galatasaray’ın benzer başvurusu da genelge gereği kabul görmedi. Mevcut şartlarda, yönetimin görevine devam etmesi ve ara transfer dönemini geçirmesi olası gibi duruyor. Yönetim içinde bir görev değişikliği yaşanma ihtimali de iddialar arasında. Kısa süre önce futbol şube sorumluluğu görevini üstlenen yönetici Faruk Koca’nın bugün ya da yarın geniş kapsamlı bir basın toplantısında, kulüple ilgili merak edilenler hakkında açıklama yapacağı konuşuluyor.

Umudun yerini endişe aldı


OYUNU KONTROL EDEN TARAFTIK

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, 1-0 kaybettikleri Antalyaspor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, maça çok iyi hazırlandıklarını aktarıp, şunları söyledi:
“Antalyaspor karşısına tamamen galibiyet parolasıyla çıktık. İlk yarı istediğimiz gibi gidiyordu. Belki bu bölümde oyunu koparabilirdik. Üçüncü bölgede o üretkenliği başaramadık. Maçın genelinde oyunu kontrol eden bir anlayışımız vardı. Bizim puanlara ihtiyacımız var. Bu anlamda takıma oyun anlayışı, bir sistem yerleştirmeye çalışıyoruz. Üçüncü bölgedeki zafiyeti giderip geliştirmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!