Üçünün yolu aynı karakoldan geçti

Güncelleme Tarihi:

Üçünün yolu aynı karakoldan geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2020 00:39

Ankara’da çarşı ve mahalle bekçisi olarak 25 yıl emniyet teşkilatına hizmet eden Mevlüt Karataş'ı örnek alan oğlu polis memuru, yeğeni de bekçi olarak vatandaşın huzur ve güvenliği için aynı karakolda görev yapıyor.

Haberin Devamı

Mevlüt Karataş, 1978'de Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çarşı ve mahalle bekçisi olarak göreve başladı. 3 çocuk babası Karataş'ın en büyük oğlu Metin de polislik sınavını kazanarak, mesleğe adım attı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1994'te mezun olan Metin Karataş'ın tayini 2000 yılında babasının da görev yaptığı Mamak’taki Yavuz Selim Şehit Murat Yatarkalkmaz Polis Merkezi Amirliği’ne çıktı. Baba Karataş, 3 yıl boyunca oğluyla aynı polis merkezinde çalışarak suç ve suçlularla mücadele etti, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağladı. Emniyet teşkilatına 25 yıl hizmet eden baba Karataş, 2003'te emekli olunca Kırıkkale'de çiftçilik yapmaya başladı. Amcasının yolundan giden 27 yaşındaki Resul Karataş ise 2018'de çarşı ve mahalle bekçisi olarak emniyet teşkilatına katıldı. Ataması Yavuz Selim Şehit Murat Yatarkalkmaz Polis Merkezi Amirliği’ne yapılan Resul Karataş, kuzeni Metin ile asayişin sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre birlikte mesai yapıyor.

Üçünün yolu aynı karakoldan geçti


TECRÜBESİNDEN FAYDALANIYORUZ

Haberin Devamı

Metin Karataş, görevini layıkıyla yerine getirebilmek için babasının tecrübesinden ve verdiği öğütlerden faydalandığını söyledi. Polislik mesleğini seçmesinde insanların babasına duyduğu saygının etkili olduğunu ifade eden Karataş, "Dünyanın en güzel mesleği. Çünkü insanlara yardım etmek bu meslekte daha kolay” dedi. Mahallesinin güvenliğini sağlamanın gurur verici olduğunu belirten Resul Karataş ise "Amca oğlumla aynı sokaklarda sırt sırta mücadele ediyoruz. Amcamla oturup muhabbet ettiğimizde de eski anılarını anlatır bana. Karşılaştığı olaylarda nasıl müdahale ettiğini anlatır, tavsiyelerini dinlerim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!