Üç Tenor ve Üç Soprano’dan çok sesli konser

Güncelleme Tarihi:

Üç Tenor ve Üç Soprano’dan çok sesli konser
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 16:51

Türkiye’de operanın ve çok sesliliğin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan Üç Tenor Grubu ile Üç Soprano Grubu, çok sesli konserleriyle Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB), koronavirüs nedeniyle hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlendiği, yeni seyirci oturma düzeni güvenli bir ortamda gerçekleştireceği iki konserde Üç Soprano Opera Sahnesi’nde bu akşam saat 20.00’de, Üç Tenor ise 30 Eylül Çarşamba saat 20.00’de yine Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

OPERA SANATINI TANITIYORLAR

Türkiye’nin başarılı sopranolarından Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol, Esin Talınlı’dan oluşan Üç Soprano Grubu çocuklara, gençlere ve geniş halk kitlelerine çok sesli müziği sevdirmek, opera sanatını, zengin ve eşsiz repertuvarıyla tanıştırmayı hedefliyor. Pek çok uluslararası toplantı ve festival açılışlarına davet edilen grup, her biri ayrı tınıya sahip, Türkiye ve dünya sahnelerinde çok başarılı olmuş sanatçılardan oluşuyor.

ARYALARDAN TANGO VE TÜRKÜLERE

ADOB’ta solist sanatçı olarak görevlerini sürdüren Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’dan oluşan Üç Tenor Grubu’nun klasikten türkülere kadar uzanan geniş repertuvarı bulunuyor. Çalışmalarını ADOB bünyesinde sürdüren grup, bugüne kadar verdiği 200’ü aşkın konserinde aryalar, napolitenler, Azeri eserler, tangolar ve türkülerden oluşan repertuvarlarını, çok sesli düzenlemeler ile seslendirerek opera ve klasik müziği sevdirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Üç Tenor ve Üç Soprano’dan çok sesli konser

Üç Tenor Grubu, 12 yıl önce kuruldu.

Üç Tenor ve Üç Soprano’dan çok sesli konser

Üç Soprano Grubu, 10 yıl önce ilk konserini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!