Üç puandan çok fazlası

Güncelleme Tarihi:

Üç puandan çok fazlası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2020 00:44

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde yeni bir sayfa açan ve ilk maçta deplasmanda Trabzonspor ile berabere kalarak iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, bugün galip gelip, gelecek haftalara umut taşımayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren MKE Ankaragücü, 30. hafta maçında bugün Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak.
Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde çıktığı ilk maçta geçen hafta şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Ankaragücü, kümede kalma umutlarını artırmıştı.
Ligde 25 puanla son sırada yer alan başkent temsilcisi, kümede kalma sınırının sadece 3 puan gerisinde bulunuyor. MKE Ankaragücü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından çıktığı 3 maçta 2 puan aldı.
Aytemiz Alanyaspor’u yenerek son 4 haftaya umutlu girmek isteyen başkent temsilcisinde, geçen hafta kırmızı kart gören Gerson Rodrigues ile sarı kart cezalısı Sedat Ağçay, forma giyemeyecek.
Teknik Direktör Erol Bulut yönetiminde iyi bir sezon geçiren ve Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayacak olan Aytemiz Alanyaspor, ligde 45 puanla 7. sırada yer alıyor. Akdeniz temsilcisi, aradan sonra oynadığı 3 maçta galibiyet alamazken, 2 beraberlikle 2 puan toplayabildi.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Aytemiz Alanyaspor, 5-0 kazandı.
Ankaragücü ile Aytemiz Alanyaspor arasında, Eryaman Stadı’nda oynanacak ve saat 18.30’da başlayacak karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakemlerden Halil Umut Meler yönetecek.

İSTATİSTİKLER SÜRECİN ZORLUĞUNU ANLATIYOR

Alanyaspor ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kazanan Ankaragücü, daha sonraki iki karşılaşmayı gol atamadan kaybetti ve kalesinde toplam 7 gol gördü.
Alanyaspor’un Süper Lig tarihinde aldığı en farklı iki galibiyetten biri, bu sezonun ilk yarısında Ankaragücü’nü yendikleri karşılaşmada geldi. (5-0, Kasım 2018’deki Kayserispor maçıyla birlikte)
Süper Lig’de oynadığı son 4 iç saha maçında sırasıyla birer galibiyet ve mağlubiyet alan Ankaragücü (2 galibiyet - 2 yenilgi) son karşılaşmada Başakşehir’e 2-1 yenildi.
Son 5 deplasman maçında sırasıyla birer beraberlik ve mağlubiyet alan Alanyaspor (3 beraberlik - 2 yenilgi), son dış saha karşılaşmasında Göztepe ile 3-3 berabere kaldı.
Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iç saha maçlarında rakiplerine en fazla isabetli şut (80) ve net gol pozisyonu (54) fırsatı veren takım Ankaragücü.

BÜYÜK KOZ RODRİGUES YOK CİSSE’YE DİKKAT

Deplasmanda çıktığı son 13 Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Alanyaspor (toplam 18 gol) hem kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor, hem de ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.
Bu sezon oynadığı 29 maçın sadece beşini kazanabilen Ankaragücü (10 beraberlik - 14 yenilgi), Süper Lig’in 29’uncu haftaları itibarıyla daha az galibiyeti sadece küme düştüğü 2011/2012’de almıştı (2)
Ankaragücü’nün Süper Lig’in ikinci yarısında attığı 6 iç saha golünün 4’ünü kaydeden Gerson Rodrigues, cezalı olduğu için bu maçta forme giyemeyecek.
Alanyaspor forması giyen Djalma Campos, Süper Lig kariyerindeki ilk ve tek hat-trick’i bu sezonun ilk yarısındaki Ankaragücü maçında yaptı (Kasım 2019)
Bu sezon Süper Lig’de en fazla deplasman golü atan iki oyuncudan biri olan Alanyasporlu Papiss Cisse (8 - Alexander Sörloth ile birlikte) aynı zamanda lig genelinde takımının attığı dış saha gollerinin en büyük bölümünü kaydeden isim konumunda (yüzde 44.4 - 8/18)

Haberin Devamı

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

Ricardo
Kitsiou
Pazdan
Kulusiç
Atilla
Michalak
Faty
Pinto
Saba
Scarione
Orgill

Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez

Alanyaspor:

Marafona
Souza
Tzavellas
Caulker
Nsakala
Efecen
Ceyhun
Salih
Fernandes
Baksetas
Cısse

Teknik Direktör: Erol Bulut

Stat: Eryaman
Hakem: Halil Umut Meler
Saat: 18.30
Yayın: Bein Sports

Üç puandan çok fazlası


RODRİGUES’E 2 MİLYON EURO

Süper Lig’in iki önemli kulübü, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, Ankaragücü’nde kiralık forma giyen Gerson Rodrigues’e talip olduğu gündemden düşmüyor.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından, sarı-lacivertlilerin, oyuncunun transferi için bir dizi çalışma yürüttüğü belirtilirken, Galatasaray’ın da kısa süre içerisinde resmi teklifini oyuncunun bonservisine sahip olan Dinamo Kiev kulübüne ileteceği ileri sürülüyor.
Ukrayna basınında yer alan haberde, önemli bir bilgi okuyucularla paylaşılırken, Dinamo Kiev kulübünün Gerson Rodrigues’e gelecek tekliflere dair tutumu duyuruldu.
Kievli yetkililerin, Rodrigues’i kiralık göndermek istememesi şu anda birinci öncelik olarak duruyor. Öte yandan Ukrayna temsilcisinin yöneticilerinin, oyuncularının fiyatını ‘2 milyon euro’ olarak belirlediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

YAZ OKULU ERTELENDİ

Ankaragücü kulübü, yaz spor okulu kurslarının, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ertelendiğini açıkladı.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, her yıl yapılmakta olan yaz spor okulu kurslarımız; ülkemiz ve dünyamızı tehdit eden, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ertelenmiştir. Tandoğan Tesisleri’mizde yapımı devam eden sentetik sahamızın tamamlanması ile birlikte, çok yakın zamanda tekrar yaz spor okulu kurslarımız başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!