Üç kişiden biri online oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Üç kişiden biri online oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 00:00

“Güvenli İnternet Günü”düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar, “İnternette her bilginin doğru ve faydalı olmadığı gerçektir” dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı da Türkiye’de 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE’de 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu belirterek online oyun oynayanların oranının ise yüzde 25 olduğunu söyledi. Acarer 15 yaş üzeri 3 kişiden birinin online oyun oynadığını vurguladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’de 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu belirterek oynayanların oranının ise yüzde 25 olduğunu söyledi..

Yaşam için önemli hale geldi

“Güvenli İnternet Günü” düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, internetin herkes için güvenli hale gelmesini önemli bir gerçek olduğunu belirterek internetin iletişim, eğlence, eğitim, ticaret, hizmet alma gibi bir çok alanda kullanılmasının bu mecranın yaşam için ne kadar önemli hale geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Zararlı içerikler

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk “Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında, çocukların internet kullanım durumu ve bu süreçte anne babalarıyla olan iletişimleri, çocukların internet kullanırken karşılaşabilecekleri risklerden ebeveynlerin haberdar olup olmadıkları ve bu risklerle ne şekilde baş edecekleri ile ailelerin zararlı içerikleri ihbar edebilecekleri kurumsal ve örgütsel mekanizmaların kurulmasına dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Siber güvenlik

BTK Başkanı Tayfun Acarer, “Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı enerji nakil şebekeleri, barajlar, hava kontrol sistemleri, sağlık hizmetleri, UYAP, MERNİS, ASAL, PAKBİS ve MEBSİS gibi büyük miktarda bilgi içeren bilişim sistemleri kritik altyapıları oluşturuyor. Dünyada da, siber güvenlik son konuşulmaya başlandı” dedi. Acarer, başbakanlığın talebi üzerine Türkiye’de siber güvenlik politikasını belirlemek üzere bir çalışma grubunun kurulduğunu hatırlattı. Acarer “2007 yılında Türkiye, dünyaya en fazla spam mesaj yayan ilk on ülke, 2008 yılında da ilk üç arasına girmiştir. 2009 yılı içinde BTK’nın koordinasyonunda birçok hizmet sağlayıcısının katılım ve katkılarıyla spam ile Mücadele Projesi geliştirildi. Proje sonucunda günlük spam mesaj sayısı 6.5 milyar düzeyinden 400 milyon düzeyine indi” dedi.

Acarer: Haftada 50 saat online oyun oynanıyor

ONLİNE oyun konusuna da değinen Acarer, bilgisayarda oyun oynayanların yüzde 62’sinin online olarak oyun oynadıklarını belirtti. Oyun sektörünün büyüklüğünün 60 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Acarer, Türkiye’de 35 milyon internet kullanıcısı olduğunu, haftada 50 saat online oyun oynandığını kaydetti. Online oyun oynayanların oranının yüzde 25 olduğunu vurgulayan Acarer, 15 yaş üzeri üç kişiden birinin online oyun oynadığını söyledi.

Güvenli çocuk sitesi açılışı

Acarer, bilgisayar oyunlarının etkileri konusunda ebeveynlerin ve çocukların bilinçlendirilmelerini, internet kafeler de çocukların yaş gruplarına göre oyunların sınıflandırılmasının önemine değinerek özellikle online oyunlara düzenleme getirilmesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. Açılış, konuşmaların ardından öğrenci Berrak Berber tarafından güvenli çocuk sitesinin açılışı gerçekleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!