Tüyleri parlak kulakları küpeli

Güncelleme Tarihi:

Tüyleri parlak kulakları küpeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 15:00

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın, başkentlileri kurbanlık seçimi konusunda uyardı: “Tüyleri parlak ve kulak küpesi olan hayvanları tercih edin.”

Haberin Devamı

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılar yaptı. Veteriner hekimlerin Kurban Bayramı öncesinde ve sırasında görevde olacağının altını çizen Baydın, “Vatandaşlarımız hayvanları seçerken tüyleri parlak, sağlıklı görünen ve kulak küpesi olan hayvanları tercih etmeli. Kulak küpeleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sitesinden hayvanın yaşı gibi hayvanla ilgili bilgileri öğrenebilirler” dedi. Baydın şöyle devam etti:

Tüyleri parlak kulakları küpeli


VETERİNERLERDEN YARDIM ALIN

“Hayvanların genel durumunda sağlık problemleri ile ilgili şüphe duyulursa pazarlarda görevli veteriner hekimlerden bilgi alabilirler. Hayvanlardan insanlara bulaşabilecek 150 den fazla zoonoz hastalık var. Başta parazit, mantar hastalıkları olmak üzere insanlara bulaşabilecek bakteriyel ve viral hastalıklar söz konusu. Bu nedenle kurban alacaklar görevli meslektaşlarımızdan muhakkak yardım alsınlar.”

HAYVAN REFAHINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Kamyon kasalarına çok fazla hayvan yükleniyor. Bu da hayvan refahını olumsuz etkiliyor. Yine uzun yolculuklarda hayvanların belli aralıklarla dinlendirilmesi, yemlenmesi gerekir. Dinlenmeden uzun mesafe yolculuk, oluşturduğu stres nedeniyle hem et kaybına neden oluyor. Hem de etin kalitesini düşürüyor. Yetiştiricilerimizden hayvan refahına özen göstermelerini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!