Türk tarihinin özeti burada

Güncelleme Tarihi:

Türk tarihinin özeti burada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 01:50

Etimesgut Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türk Tarih Müzesi ve Parkı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Bağlıca Mahallesi’nde inşa edilen ve Ergenekon’dan günümüze Türk tarihini heykel, resim, rölyef ve bil panolarıyla anlatan müzenin açılışında konuşan Bahçeli, şunları söyledi: “Etimesgut’u her ziyaret edişimde daha gelişmiş, daha güzelleşmiş halde görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu açık hava müzesini, gelecek nesillere emanet edilerek, onların tarih şuuruna erişmelerine destek olacak güzide bir yatırım, mümtaz bir eser olarak görüyorum. Üstelik çok da önemli telakki ediyorum. Burada Türk tarihinin bir özeti vardır. Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Etimesgut’a muazzam bir eser olarak kazandırılmış.”

DETAYLI BİLGİ VERDİ

Müzede Türk tarihini tüm yönleriyle heykel, resim, bilgi panolarıyla anlattıklarını kaydeden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Bahçeli’ye müzeyi gezdirerek detaylı bilgi sundu. Demirel, Bahçeli’ye, açılışın anısına müzenin girişinde bulunan ve müzenin en büyük heykeli olan Bilge Kağan ve eşi İl-İtmiş Bilge Hatun’un maket heykelini, müzenin kataloğunu ve Kurtuluş Savaşı fotoğrafını takdim etti.

Türk tarihinin özeti burada


206 HEYKEL SERGİLENİYOR

Haberin Devamı

Müzede, Etimesgut Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesi’nde Türk ve yabancı sanatçılar tarafından yapılan 206 heykel sergileniyor. Türk tarihinin farklı dönemlerini anlatan 7 kompozisyon, 4 panaromik resim, 3 Frig kabartması, Göktürk ve Uygur anıtlarının replikaları ile 40 bin kitaplık kütüphane, 650 kişilik konferans salonu, bin 500 kişilik amfi tiyatro yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!