Türk mühendisleri iş kazalarını sıfıra indirecek sanal gerçeklik uygulaması geliştirdi

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendisleri iş kazalarını sıfıra indirecek sanal gerçeklik uygulaması geliştirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 12:23

Türk mühendisleri iş kazalarını sıfıra indirecek sanal gerçeklik uygulaması geliştirdi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da bir grup Türk mühendisi tarafından geliştirilen 'Let-X İSG Eğitim' ile hem iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleştirilmesi hem de iş kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
Global Future Designs and Solutions (GFDS) ve Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın (CEV) işbirliğiyle geliştirilen, 'Akıllı Eğitim, Güvenli Deneyim' sloganıyla yola çıkan 'Let-X İSG Eğitimi'nin online eğitim ile sanal gerçeklik (VR) deneyim modülleri, ilk etapta otomotiv sektörü, metal makine yan sanayii ve endüstri sektörü ile üretim ve imalat yapan firmaların kullanımına uygun olarak geliştirildi. VR modüllerinde, kimyasal maddelerle çalışmadan vinç kullanımına, güvenlik, kaynak ve ortam güvenliğinden, yangın ve acil durumlarda yapılması gerekenlere kadar pek çok farklı senaryo bulunuyor. Let-X'in e-öğrenme modülleri ise tüm sektörler için uygulanabiliyor.
ZAMAN VE MALİYET TASARRUFU SAĞLAYACAK
İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde verimlilik oranını yüzde 95’e kadar yükseltilecek olan 'Let-X İSG Eğitimi', uzaktan eğitim sayesinde şirketlere zaman ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra, üstün teknolojisiyle iş kazası riskini de sıfıra indirecek. Platform sunduğu bulut tabanlı uzaktan eğitim ile koronavirüs salgını sürecinde de çalışanların eğitiminin kesintisiz sürmesini sağlayacak. Dinamik bir eğitim içeriğine sahip Let-X İSG, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı'nda herhangi bir değişiklik olması durumunda kullanıcıların müfredatlarının da aynı doğrultuda anında güncellenmesine imkân tanıyor. Let-X İSG ayrıca, taşıdığı ölçümlendirme özelliği sayesinde kullanıcıların başarısını kayıt altına alabiliyor. Buradan elde edilen veriler analizlerde de kullanılıyor. Pratik ve akılda kalıcı eğitimlerle alışılagelmiş İSG eğitimlerine yeni bir soluk ve bakış açısı getirmeyi hedefleyen Let-X İSG, yerli ve milli oluşuyla da dikkat çekiyor. Tamamı Türk mühendisler tarafından üretilen yeni nesil eğitim, önümüzdeki yıllarda yurt dışına ihraç edilecek.
'ONLİNE EĞİTİM VE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMLERİ İLK KEZ BİR ARAYA GETİRİLİYOR'
GFDS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mert Levent Oğuzata, eğitimi uluslararası sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek şekillendirip geliştireceklerini belirterek, "Hedefimiz ilk yılda Let-X İSG’nin ulusal alandaki kullanımını yaygınlaştırmak. 2'nci yıldan itibaren de Rusya, Hollanda, Almanya, Amerika ve İngiltere pazarlarına giriş yapmayı hedefliyoruz. 3'üncü yıl içinde ise, farklı alanlarda özel eğitimler oluşturmayı planlıyoruz. Bu İSG Eğitimi ile temel amacımız Türkiye'nin teknoloji geliştirme potansiyelini uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil etmek. Bu sistemle online eğitim ve sanal gerçeklik (VR) deneyimleri ilk kez bir araya getiriliyor. Endüstri 4.0 döneminin iş güvenliği eğitimlerine de bu yakışır diye düşünüyoruz" dedi.
'VAKIF GELİRLERİ EĞİTİM VE BURS FONLARINA AKTARILACAK'
Proje ortağı olan Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da, vakıf olarak kuruluşlarından bu yana sanayi ve üretiminin yanı sıra Türkiye'nin geleceği olan gençlerin hayatına değer katmak için çalıştıklarını belirterek, "Let-X İSG Eğitimi ile çalışanların dijital okur-yazarlığının artırılması, şirketlerin dijital dönüşümünün hızlandırılması ve iş kazalarının azaltılmasını hedefliyoruz. Ürünün satışından elde edilecek vakıf gelirlerinin tamamı eğitim ve burs fonlarına aktarılacak" diye konuştu.
'İŞ KAZASI RİSKİNİ İNDİRMEYE YARDIMCI OLUYOR'
GFDS'nın Kurucu Ortağı, Kontrat ve Finans Direktörü Selda Oğuzata Kurman ise, "Let-X İSG sıradan salon derslerine pratik, eğlenceli ve verimli bir yeni alternatif getirerek öğrenme verimliliğini artırıyor, iş kazası riskini minimum seviyeye indirmeye yardımcı oluyor. Sektörde yer alan firmalarla ürün özelinde bugüne kadar yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında bu tip eğitimlerin pazarda net bir ihtiyaç olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!