Türk işi Japon işi bunu yapan kaç kişi

Güncelleme Tarihi:

Türk işi Japon işi bunu yapan kaç kişi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 00:00

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi cumhurbaşkanı korumasından tuzlama aracına, Japon kafileden milletvekili sekreterine kadar ilginç simaların karıştığı traji-komik bir kazaya sahne oldu.

ANKARA’da her kar yadığında araçların buz dansı yaptığı Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde önceki akşam yaşanan kaza, akıllara durgunluk verdi.

Japon kafileyi taşıyan otobüs, önce cumhurbaşkanı korumasına ardından bir vekil sekreterine çarptı. Olay yerine çağrılan tuzlama aracının şoförü aracından el frenini çekmeden inince, kazaya tuzlama aracı da karıştı. Herkesi şok eden kaza edinilen bilgiye göre şöyle gelişti:

Demirel’in koruması

“Ankara’ya gezmeye gelen bir Japon turist kafilesi oteline dönmek üzere yola çıktı. Aynı saatlerde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i evine bırakan yakın koruması da evine dönmekteydi.

Saat 19.20 sıralarında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde Japon kafileyi taşıyan otobüs kontrolden çıktı ve Demirel’in korumasının kullandığı otomobile çarptı. Hızını alamayan otobüs, daha sonra özel bir otomobile ardından da kırmızı ışıkta durmaya çalışan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in sekreterinin aracına çarptı.

Japonlar neye uğradığını şaşırdı

Japon turistler neye uğradığını şaşırırken, Demirel’in koruması telsiziyle önce trafik polisi istedi ardından tuzlama aracı anonsu yaptı. Kazazedeler rapor tutmaya çalışırken, tuzlama aracı olay yerine geldi. Kazaya yakından bakmak isteyen meraklı şoför, el frenini çekmeden tuzlama aracından indi. Bu sırada kaymaya başlayan tuzlama aracı Japon turistlerin otobüsüne arkadan çarptı. Kazazedeler yaklaşık iki saat olay yerinde bekledikten sonra tutulan rapor sonucu olay yerinden ayrıldı.

Ateş: Böyle sorumsuz belediye mi olur

KAZANIN ardından Ankara Hürriyet’e konuşan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, şunları söyledi:
“Ankara kar altında esaret yaşarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, televizyon televizyon gezip Strasbourg’da alınan ödülü anlattı. Ayrıca, ‘Nasıl olur da Avrupa Konseyi’nde AKP’li üyenin seçimine CHP ve MHP’liler destek vermez’ diye sordu. Ankara’nın göbeğinde böyle bir buzlanma yaşanırken, AB’deki üye seçimleri Gökçek’e mi kaldı? Dün gece yüzlerce araç sürücüsü Ankara sokaklarında rezil oldu. Böyle sorumsuz belediye mi olur?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!