Türk hekimler uzaktan muayene ile yurt dışına açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk hekimler uzaktan muayene ile yurt dışına açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 12:15

OHSAD Başkanı Reşat Bahat, kaliteli hekime ulaşılması zor olan ülkeler bulunduğunu belirterek, uzaktan muayene ile Türkiye’nin 10 yılda 2.5 milyar dolar kazanabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

YURT DIŞINA UZAKTAN MUAYENE

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı(OHSAD) Reşat Bahat geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nca yayınlanan ve uzaktan muayeneye yasal zemin kazandıran Uzaktan Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği’ni değerlendirdi. Bahat, yeni yönetmeliğin 10 yıl içinde Türkiye’ye fazladan 2.5 milyar dolarlık gelir getirebileceğini belirterek, “Bu sadece yurtdışından elde edebileceğimiz gelir. Türk hekimlerinin yurtdışındaki algısı olağanüstü. Kaliteli hekime ulaşılması zor olan ülkeler var. Bu yönetmelik sayesinde bu ülkelerde daha fazla saha bulabiliriz” dedi. “Dijital Dönüşüm ve Uzaktan Sağlık Hizmetleri” temasıyla 23-27 Mart tarihleri arasında 12'ncisi düzenlenecek OHSAD Kurultayı öncesinde ele alınacak konuları değerlendiren Başkan Bahat, Kurultay’da da masaya yatırılacak yeni yönetmeliğe ilişkin şunları söyledi:

DÜNYANIN İLK 10’UNDAYIZ:

Uzaktan Sağlık Hizmetleri yönetmeliği kurultayımızda da ele alacağımız konular arasında. Türkiye olarak sağlık sistemimiz ve Türk hekimlerinin başarısı konusunda dünyanın ilk 10’undayız. Yurtdışındaki algımız da olağanüstü. Bu sebeple yabancı dil problemini çözen uygulamaların Türk sağlık sistemine ciddi döviz kazandırabileceğini, Türk sağlık sistemine çok ciddi kronik hasta kazandırabileceğini düşünüyorum. Yani biz buradan çok avantajlı çıkarız. Uzaktan sağlık hizmetiyle bütün dünyaya hizmet verebilir hale geliriz. Bu sayede 10 yıl sonra Türk sağlık sisteminin 2.5 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!