Türk futboluna İngiliz bakış açısı

Güncelleme Tarihi:

Türk futboluna İngiliz bakış açısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 14:29

Antropolog Dr. John McManus tarafından yazılan “Welcome to Hell, In search of the real Turkish football” (Cehenneme hoş geldiniz, Gerçek Türk futbolunun peşinde) adlı kitabın tanıtımı, İngiltere Büyükelçiliği’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Tanıtıma, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ev sahipliği yaptı. Etkinliğe diplomasi camiasından isimler katıldı. Büyükelçi Chilcott, açılış konuşmasında John McManus’un Türkiye’deki futbol dünyasına ilişkin olarak bir İngiliz antropolog gözüyle ilginç ve önemli tespitlerde bulunduğunu söyledi.

İMAJI DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR

Kitabın yazarı McManus, İngilizlerin Türk futbolunun imajı hakkında yanlış bir fikre sahip olduğunu belirterek, “Bir İngiliz futbol taraftarına Türk futbolu hakkında neler bildiğini sorduğunuzda; dostluk, misafirperverlik ve mizah sahnelerini tasvir etme olasılıkları çok düşük. ‘Cehenneme hoş geldiniz’ yazılı pankartlardan söz etme olasılıkları ya da holiganizm ve maçlarda yaşanan şiddet olaylarından, söz etme ihtimalleri daha fazla” diye konuştu. Antropolog John McManus çalışmasında, Türk futbolunun bu imajdan kurtulmayı neden hak ettiğini ortaya koyduğunu anlattı.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERDEKİ ÇEŞİTLİLİK

McManus kitabında, İstanbul’un elit antrenman tesislerinden Suriye sınırının tozlu sahalarına kadar; Türkiye’nin geniş çeşitliliğe sahip tribünlerindeki zengin, komik ve takıntılı taraftarlık kültürüne bir pencere açıyor. Taraftarların ve kulüplerin, futbolun hızla ticarileştirilmesiyle nasıl mücadele ettiğini ve futbolun sosyal ve politik gelişmelerle nasıl iç içe geçtiğini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!