Tüm partilerden destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Tüm partilerden destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2021 00:32

Şentepe ve Dikmen’deki radyo-televizyon vericileri, ABB Meclisi’nin de gündemindeydi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vericilerin Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi veya uygun olan bir yere taşınması gerektiğini söyledi. Yaşar, kentin silüetini bozan bu görsel kirliliği ortadan kaldırmak için Meclis’teki tüm partilerden destek istedi.

Haberin Devamı

Tüm partilerden destek istedi
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin bu ayki ilk oturumu, önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti. Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği ‘kentin silüetini bozan radyo-televizyon vericilerinin İstanbul Çamlıca Kulesi’ndeki gibi benzer bir yöntemle çözülmesi’ konusu ABB Meclisi’nin de gündemindeydi.





Tüm partilerden destek istedi


Konuyla ilgili Meclis’te bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, imar planı nedeniyle vericilerin taşınma sürecinin uzadığına dikkat çekti. Özellikle Cumhur İttifakı’ndaki AK Parti ve MHP’li üyelerden de bu konu için destek istediğini ifade eden Yaşar, özetle şunları söyledi:

Tüm partilerden destek istedi


ÖNEMLİ OLAN BU SORUNU ÇÖZMEK

“Ben Sayın Cumhurbaşkanı’mızı 2016’da ziyarete gittiğimde götürdüğüm konulardan birisi de buydu. Sayın Cumhurbaşkanı’mız o gün emir verdi, Ulaştırma Bakanlığı İletişim Daire Başkanlığı’na ‘Bu işi Ankara’da da çözün’ dedi. Biz Yenimahalle’deki yeri vermek istemiştik, inceleme yaptılar, Dikmen Çaldağı’nı daha uygun gördüler. Sayın Keçiören Belediye Başkanı’mızın(Turgut Altınok) gazetelerde beyanatı var. Biliyorsunuz o bir kule yapıyor. O kule eğer yeterliyse yeni bir masrafa ihtiyaç yok, vericiler oraya da taşınabilir. Biz teknik olarak o vericilerin kapsama sahasını bilmeyiz. Eğer Keçiören oluyorsa Keçiören, olmuyorsa yine aynı yerde(Dikmen Çaldağı) bunun yapılması lazım. Bu konuda Meclis’teki tüm parti gruplarını Ankara’nın görsel kirliliğini ortadan kaldırmak için destek vermeye çağırıyorum. Önemli olan o kirliliği kaldırmak, hem sağlık hem çevre temizliği açısından bu sorunu çözmek.”

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Ankara’daki vericilerin bir yerde toplanmasıyla ilgili Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e önemli açıklamalarda bulunmuşlardı.

Tüm partilerden destek istedi


BAŞKAN AYIK’TAN ‘KIYTIRIK’ TEPKİSİ

Haberin Devamı

ABB Meclisi’nde tansiyon bu ay da yüksekti. Önergeler görüşülürken söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’ye, ABB Başkanı Mansur Yavaş söz vermedi. Bunun üzerine Yavaş ile Köse arasında sert atışmalar yaşandı. AK Parti ve CHP grubu arasındaki tartışmalar nedeniyle oturuma 15 dakikalık ara da verildi.

Tüm partilerden destek istedi


Toplantıda söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise ABB Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Koç’un kendi ilçesi için ‘Kıytırık bir ilçenin belediye başkanı’ ifadesini kullandığını iddia ederek sert tepki gösterdi. Geçen hafta totemlerle alakalı sıkıntı yaşadıklarını ve ABB tarafından 185 bin liralık totem cezası kesildiğini belirten Başkan Ayık, “Meclis’te bunu eleştiren bir konuşma yapmıştım. Ceza ile terbiye etmek yerine sıkıntı varsa zabıta daire başkanı zabıta müdürümüzü arasaydı dedim. Daha sonra Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç zabıta müdürümüzü aramış, keşke aramasaymış. Kendisi ‘Metropol ilçeler konuşmuyor, kıytırık bir ilçenin belediye başkanı çıkıyor militanca konuşuyor benim başkanıma laf söylüyor’ demiş. Söylediği bu çirkin söylemlerin tamamını kendisine iade ediyorum. Kimse Akyurt’a kıytırık diyemez. Seymenler diyarı Ankara’nın her bir ilçesi kıymetlidir. Mustafa Koç’un ilçemden ve şahsımdan özür dilemesini, Sayın Başkan sizden de gereğini yapmanızı talep ediyorum. Akyurt Belediyesi olarak ilçemiz adına suç duyurusunda da bulunacağız” diye konuştu. İddia doğruysa gereğini yapacağını belirten Başkan Yavaş ise Daire Başkanı Koç’tan gelen mesajı okuyarak, “‘Akyurt zabıta müdürü ile hiç konuşmadım’ diyor. ‘Asla öyle bir şey söylemedim. İspat etsin istifa ederim’ diyor. Telefon kayıtlarına bakılır. Burada yargısız infaz edemezsiniz. Bu konuda önerge verilemez bize şikayette bulunursunuz biz gereğini yaparız” yanıtını verdi.

ATB ESNAFINA 50 BİN TL’LİK YANGIN YARDIMI

Haberin Devamı

Öte yandan ABB Meclisi, geçen hafta perşembe günü çıkan yangında iş yerleri zarar gören Ankara Ticaret Borsası(ATB) İş Merkezi’ndeki esnafa da 50 bin TL’lik yardımda bulunma kararı aldı. Tüm parti gruplarının teklifiyle yangında zarar gören ve başvuruda bulunan esnafa 50 bin TL yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!