Toplu taşıma ve konaklamada HES kodu zorunluluğu

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşıma ve konaklamada HES kodu zorunluluğu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 00:13

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın önceki gün yayınladığı ‘Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama’ ve ‘Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu’ konulu genelgeleri doğrultusunda yeni kararlar aldı.

Haberin Devamı

Koronavirüsle mücadelede hastalık tanısı konmuş ya da temaslı kişilerin izolasyona tabi tutulmasını temin etmek amacıyla yeni uygulamalar şöyle olacak:

KİŞİSELLEŞTİRİLECEK ENTEGRE EDİLECEK

* Her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla seyahatlerde kullanılan kişiye özel kart sistemleri ile HES uygulaması arasında entegrasyon sağlanacak.
* Henüz kişiselleştirilmemiş olan halihazırda kullanılmakta olan kart sistemlerinin kişiselleştirilmesi amacıyla gerekli çalışmalara bir an evvel başlanılacak.
* Hastalık tanısı konulan ya da temaslısı durumunda olanların seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak.
* İzolasyonda olması gerektiği halde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilenlerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla valilik ve kaymakamlıklarla paylaşılacak.

TESİSE GİRİŞTE SORGULANACAK

* Tüm konaklama tesislerinde müşterilerden HES kodu istenilecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.
* Sorgulamalar ya da konaklama süresi esnasında hasta ya da temaslı olduğu tespit edilen kişilere, ‘Konaklama Tesislerinde Alınması Gereken Önlemler’ çerçevesinde işlem yapılacak.
* HES kodu sorgulaması yapılmaksızın veya kabul edilmemesi gereken müşterilerinin konaklamasına izin veren tesislerin faaliyetleri 10 gün süre ile durdurulacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!