TOKİ’den ASKİ’ye ‘Mamak’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

TOKİ’den ASKİ’ye ‘Mamak’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2020 14:13

Hürriyet Ankara’nın Altıağaç Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında yaşanan su sıkıntısını gündeme getirmesinin ardından ASKİ’nin ‘sorumluluğumuz yok ama çözüm için kurum olarak devreye girdik’ açıklamasına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yanıt geldi.

Haberin Devamı

ASKİ’nin görevini zamanında yerine getirmediğinin belirtildiği açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı: “ASKİ tarafından idaremizden istenen prosedürlerin ve prosedür dışı isteklerin yerine getirilmesine rağmen ASKİ görevini zamanında yerine getirmemiştir. Sonrasında da oluşturdukları çözümsüzlüğe kendileri çözüm bulmuş gibi açıklama yaparak kamuoyunu ve orada yaşayan vatandaşlarımızı yanıltmak istemiştir. Söz konusu kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin 28 Temmuz 2020 tarihinde kamulaştırma işlemleri tamamlanmış ve altyapı projeleri onaylandıktan sonra imalatların yapımı ASKİ tarafından onaylanan projelere göre Ağustos 2020 tarihinde tamamlanmıştır. Ancak kendi onaylı projelerine göre yapılan imalatlar kabul edilmeyerek ve türlü bahaneler gösterilerek içme suyu hattına su verilmemiştir.”

TOKİ’den ASKİ’ye ‘Mamak’ yanıtı


407 BİN TL KANAL KATILIM PAYI ALINDI

ASKİ ve TOKİ yetkililerinin yaptığı toplantı sonucunda konuşulan tüm konuların TOKİ tarafından yerine getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “İdaremiz tarafından ASKİ'ye söz konusu hatlara su verilmesi gerektiği ve buna herhangi bir engel oluşturacak teknik bir sorun bulunmadığı defalarca iletilmesine rağmen hatta su vermemekte ısrarcı davranılmıştır. Özellikle belirtmek isteriz; ana hatları idaremizce yapılan altyapı imalatları için kanal katılım bedeli alınmaması gereken kentsel dönüşüm projesinde 27 Ekim 2020 tarihinde ASKİ tarafından 407 bin TL kanal katılım payı alınmış olup bu bedel ödendikten sonra İdaremizin altyapı imalatları sorumluluğu da kalmadığı halde her aşaması takip edilmiş ancak ASKİ hiçbir şekilde tamamlanmış olan hatta bağlantı izni vermemiştir. Diğer taraftan söz konusu konutların olduğu bölgede ASKİ tarafından 1 metre dahi hat yapılmamış olup, tüm altyapı hatları İdaremizce yapılmış olmasına rağmen çözümsüzlük kendileri tarafından oluşturulmuş, söz konusu haber yayınlandıktan sonra ASKİ tarafından günlerdir onaylanmayan projeler hemen yine kendileri tarafından onaylanmış ve hatlara su verilmiş, yani ASKİ sonunda görevini yapmıştır” denildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!