Tohum desteği üretimi arttıracak

Güncelleme Tarihi:

Tohum desteği üretimi arttıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2021 01:56

ABB, 27 Ekim’e kadar Ankara’nın bütün ilçelerindeki 17 bin 270 çiftçiye 12 bin ton arpa ve buğday tohumu desteği yapacak. Sağlanan destekle 250 bin ton buğdayın kentte üretilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kalkınma destekleri kapsamında çiftçilere arpa ve buğday tohum desteğini sürdürüyor. 8 Ekim’de Şereflikoçhisar ile Evren ilçelerinde başlayan tohum dağıtımı Haymana ve Balâ’dan sonra Polatlı’da da devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 269 çiftçiye arpa ve buğday tohumları teslim edilirken çalışmalar tamamlandığında 25 ilçenin tamamında toplam 17 bin 270 çiftçiye 12 bin ton tohum ulaştırılması planlanıyor. Sağlanan arpa ve buğday tohum desteğiyle 567 bin dönümün ekilmesi, 250 bin ton buğdayın başkentte üretilmesi hedefleniyor. “Türkiye’nin 2021 yılındaki en büyük tohum dağıtımı programına başladık” diyen ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda ise önemli büyüklükte bir alanın ekilmesini sağlayacaklarını dikkat çekti.

ÜRETİCİMİZE BEREKET KATACAK

Dağıtım sürecini hızlandırıldıklarını ve 27 Ekim’e kadar sürdüreceklerini belirten ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şu bilgileri verdi: “Çiftçimiz bu sene hem kuraklık hem de doğal afetlerden çok ciddi zararlara uğradı. Toplamda 12 bin ton tohumu Ankara’nın 25 ilçesinde yüzde 90’ı Büyükşehir, yüzde 10’u çiftçi katkı paylı dağıtıyoruz. Bu seneki tohumlarımız mavi ve beyaz sertifikalı. Beyaz sertifika, tohumun orijinal kademesi demek. Mavi sertifika ise firmaların sözleşmeyle tohumluk üretiminde kullandıkları kademedir. Şartlar iyi giderse Büyükşehir’in aldığı tohumlarla yüksek verim elde edecek üreticimize bereket katacağına da inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!