Tiyatro sahnesinde Fare Kapanı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro sahnesinde Fare Kapanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 03:02

Agatha Christie’nin romanından tiyatroya uyarlanan ‘Fare Kapanı’, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından yeniden sahlenmeye başlıyor. Bugün Şinasi Sahnesi’ndeki ilk gösterimle tiyatroseverle buluşacak oyun, 4 Aralık’a kadar aynı saatte ve aynı salonda gösterimlere devam edecek.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 2018 yılında sahneye konan ve izleyici ile buluştuğu 60’ın üzerinde temsilde kapalı gişe oynayan ‘Fare Kapanı’, yeni oyuncu kadrosuyla tekrar tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bugün saat 20.00’de Şinasi Sahnesi’nin ev sahipliğinde başlayacak gösterimler, 4 Aralık’a kadar aynı saatte ve aynı yerde devam edecek. Oyunda Pelin Şahin, Özgür Deniz Kaya, Şevki Çepa, Gülçin Yaşaroğlu Boyav, Ercan Eker, Selver Kınık Onurlu, Kıvanç Değirmenci ve Çağrı Turan performans sergileyecek. Agatha Christie’nin yazdığı, Savaş Özdural’ın dilimize çevirdiği oyunun yönetmen koltuğunda ise İpek Çeken oturuyor. Çeken, oyunun İngiltere’de 60 yıldan fazla bir süredir oynandığına dikkat çekerek, “Umarım Türkiye’de de uzun yıllar oynanır. Bu süre boyunca da oyuncu kadrosunda değişiklikler mutlaka olacaktır” dedi. İpek Çeken oyunun detaylarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Tiyatro sahnesinde Fare Kapanı


MOTELDE POLİS SORGULAMASI

“1950 İngiltere’sinde geçen bir hikâye. Bir kıza halasından kalan malikane restore ediliyor ve motele dönüştürülüyor. Motele lapa lapa kar yağdığı bir gece misafirler geliyor ve bir gün öncesinde de şehirde cinayet işleniyor. O motele gelen misafirlerin kardan dolayı otelde mahsur kalması ve bir komiserin otelde kalanlardan birinin katil olduğunu düşünüp sorgulamalar yapmasını anlatıyor. Devlet Tiyatroları’nın misyonunun eğitici, düşündürücü ve öğretici olması gerekiyor. Oyunların seyrinde bir tat olmalı. Bu oyun, katilin kim olduğu konusunda kafa karıştırıcı. İyi oyunculuklar gerektiren bir oyun. Çok ciddi karakter rolleri var.”

İLK KEZ YÖNETMEN KOLTUĞUNDA

Devlet Tiyatroları’nda ilk kez bu oyunla yönetmen koltuğuna oturduğunun altını çizen İpek Çeken, ”Ben bu işin mutafını da çok iyi bilen biriyim ama şimdiye kadar bir oyun yönetme haddini kendimde göremedim. Ama o kadar kötü oyunlar seyrettim ki, bir oyun koymaya karar verdim” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!