Tıbbi atıklar imha ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi atıklar imha ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2020 23:17

Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle pandemi sürecinde Başkent’teki tıbbi ve katı atıklar özenle toplanırken, bu kapsama giren atıklar Sincan Çadırtepe’de bulunan ITC Entegre Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisleri’nde imha ediliyor.

Haberin Devamı

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı zaman zaman diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, bertaraf sürecinin kontrolünü de sağlıyor. Tesise giren tıbbi ve katı atıklar, termal yolla bin 100 derece sıcaklıkta yakılarak imha ediliyor. Atıklar, yakıldıktan sonra elektrik ve gaz enerjisine dönüştürülüyor.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Öte yandan belediye, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Başkent’te çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Kadın Danışma Merkezi iş birliğiyle ‘Birlikte Güçlüyüz’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikle Türk ve mülteci kadınlar bez çanta tasarımları yaptı. Kuzey Ankara’da bulunan Uluslarası Meslek Edindirme Merkezi’nde (UMEM) düzenlenen bir başka etkinlikte ise katılımcılar mutfağa girerek kendi kültürlerini yansıtan yemekler yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!