‘Termal dolandırıcıları’ hayalleri buharlaştırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Termal dolandırıcıları’ hayalleri buharlaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 09:58

Ankara’daki bir termal projeden devremülk satın alan vatandaşlar, dolandırıldıklarını savunarak dernek kurdu.

Haberin Devamı

Emeklilik hayalleri için yaptıkları birikimlerin ellerinden çalındığını belirten vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundu.Satın aldıkları termal devremülklerin bitirilmediğini ve kendilerine kira bedeli ödenmeyerek mağdur edildiklerini savunan bir grup vatandaş, Ankara’da dernekleşti. Altındağ’da kurulan Akkuş Termal Üyeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile tek çatı altında toplanan termal mağdurları, dün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar adına açıklama yapan dernek başkanı Sevinç Öylü, projelerden yer satın aldıklarını ancak bu yolla kandırıldıklarını anlattı. Öylü, şunları söyledi:

SUÇ DUYURULARINA TAKİPSİZLİK

"Bize, şu anda geçerli olmadığını söyledikleri satış sözleşmeleri ile satış yaptılar. Devlet de bu termaller üzerindeki denetimini yeterince yapmadı ve bu insanların hepsini mağdur etti. Ankara'daki bir termale Aydın'dan, Diyarbakır'dan satışlar yapıldı ve 'Sizler hiç gelmeyin, biz sizlere kira bedeli göndereceğiz' dediler. Zamanla bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Türkiye çapında 500 bine yakın mağdur var. Bazı mağdurlar evini satarak, kredi çekerek bu projelerden devremülk satın aldı. İnsanlar satış iptalleri yapıyor ama ücretleri ödenmiyor. Tesisler üzerine şirket ortakları tarafından icralar konuluyor ama hiç kimse parasını alamıyor. Bugüne kadar yaptığımız suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı."

Haberin Devamı

FİRMA SÜREKLİ İSİM DEĞİŞTİRİYOR

Sözleşme evrakları ve tapularını ellerinde taşıyan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilerek, termal tesis işletme şirketleri hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açılmasını talep etti. Bazı mağdurların savcılığa sundukları suç duyurusu dilekçesinde, termal tesis işletme firmasından sözleşme ile 10 günlük dönemli devremülk satın aldıkları ve satın aldıkları tarihte yapının inşaatının henüz başlamadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!