Tema Ankara haydi tasarla

Güncelleme Tarihi:

Tema Ankara haydi tasarla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 15:07

Ankara Ürün Tasarım Çalıştayı’nda katılımcılar, rögar kapağından park elemanlarına, oturma gruplarından otobüs duraklarına, aydınlatma lambalarından hayvan kulübelerine kadar yaklaşık 30 proje tasarladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Ankara Ürün Tasarım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri, meslek profesyonelleri ve öğretim görevlileri, Ankara’ya özgü yeni öneri ve fikirler üreterek ürünler tasarladı. Katılımcılar, Ankara’ya dair yeni fikir ve tasarımların ortaya çıkması için bir hafta boyunca projeler geliştirdi, çeşitli AR-GE çalışmaları yaparak farklı dallarda sunumlar hazırladı. Rögar kapağından park elemanlarına, oturma gruplarından otobüs duraklarına, aydınlatma lambalarından hayvan kulübelerine kadar yaklaşık 30 proje tasarlandı.

Tema Ankara haydi tasarla


30’A YAKIN PROJE

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Güneş, “İki başlık altında 30’a yakın proje önerimizi sunuyoruz. Umarım bu tasarımlar zamanla hayata geçer. Proje ekibimizde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz, ayrıca meslek profesyonellerimiz var. Öğrencilerimiz bir sene sonra profesyonel olacak. Hepsinin değerlendirileceğini düşünüyorum. Projeler nitelikli olarak ortaya çıktı” dedi.

Tema Ankara haydi tasarla


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!