Telekom’dan yıldız atağı

Güncelleme Tarihi:

Telekom’dan yıldız atağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 16:13

Koronavirüs salgını nedeni ile bu sezon için formatı değişen FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasında kupa mücadelesi verecek olan Başkent ekibi, gelecek yıl hem lig hem de Avrupa’da başarı için kadrosunu önemli isimlerle güçlendiriyor.

Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi’nin Başkent ekiplerinden Türk Telekom, daha önce NBA’de de oynayan Kanadalı oyun kurucu Tyler Ennis ve ABD’li forvet Sam Dekker’ı transfer etti.
Başkent kulübünden yapılan açıklamada, Tyler Ennis ve Sam Dekker ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Tyler Ennis, Türkiye’de daha önce Fenerbahçe Beko forması giymişti.
Türk Telekom, Türkiye’yi yeni sezonda da FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek ve organizasyona grup aşamasından başlayacak. Mavi-beyazlılar, turnuvada bu sezon son 8 takım arasına kaldı ve Eylül ayında yapılacak organizasyonu bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle turnuva formatında bu sezon için değişikliğe gidildi. Son 8 takım bir kentte toplanacak ve tek maçlı eleminasyon sistemi sonucunda, kupanın şampiyonu belirlenecek.
Türk Telekom, transfer çalışmaları kapsamında daha önce takımın tecrübeli isimlerinden Muhammed Baygül’ün sözleşmesini uzatmış, Galatasaray Doğa Sigorta’dan Can Korkmaz, Beşiktaş Sompo Sigorta’dan Samet Geyik, Afyon Belediyespor’dan Erdi Gülaslan ve İspanya Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Baskonia’dan Michael Eric’i kadrosuna katmıştı. Başkent temsilcisi, Başantrenör Burak Gören ile de yeniden anlaşmıştı.

Telekom’dan yıldız atağı


DEKKER NBA’DE 200 MAÇA ÇIKTI

2015 NBA draftında Houston Rockets tarafından 18. sıradan seçilen 26 yaşındaki Dekker, kariyerinin devamında sırasıyla Los Angeles Clippers, Washington Wizards ve Cleveland Cavaliers’ta forma giydi. NBA’de oynadığı dönemde toplam 200 maça çıkan 2,06 boyundaki Sam Dekker, bu karşılaşmalarda 5.5 sayı, 3.0 ribaund ve 0.8 asist ortalamasıyla mücadele etti. 2019 yazında rotasını Avrupa’ya çeviren ABD’li basketbolcu, soluğu VTB Ligi takımlarından Lokomotiv Kuban’da aldı. Rus ekibi ile aynı zamanda Eurocup’ta da mücadele eden Dekker, sahaya çıktığı 28 maçta 11.9 sayı, 5.1 ribaund ve 1.5 asist istatistikleri ile takımına katkıda bulundu.

Telekom’dan yıldız atağı


ENNİS 4 SEZON DENEYİM YAŞADI

Kanada’nın Brampton şehrinde 24 Ağustos 1994 tarihinde doğan Tyler Ennis, basketbola da burada başladı. Daha sonra ABD’nin yolunu tutan Ennis, kolejdeki ilk senesinde dikkati üzerine çekti. Kendi konferansında en iyi savunma beşinin yanı sıra en iyi çaylak beşinde de kendisine yer bulan Kanadalı oyun kurucu, 2014 yılının mart ayında NBA draftına katıldı. 2014’te Phoenix Suns tarafından 18. sıradan seçilen Tyler Ennis, 19 Şubat 2015 tarihinde ise Milwaukee Bucks’a takas edildi ve sezonu burada bitirdi. Tyler Ennis, NBA’deki 4. sezonuna da Los Angeles Lakers ile başladı ve toplamda 54 maça çıktığı sezonu Lakers ile noktaladı. Ennis, 2018-2019 sezonunda ilk Avrupa deneyimini Fenerbahçe ile yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!